Wahoo 77 minute workoutDe 7 Minute Workout App bestaat uit 12 lichaamsgewicht oefeningen. Met de TICKR X om je borstkas wordt de beweging die je maakt geanalyseerd. Vervolgens verschijnt deze data op je telefoon of Apple TV. Iedere oefening moet je voor 30 seconden uitvoeren waarna je 10 seconden rust krijgt. Vervolgens start je met de volgende oefening en kom je uiteindelijk aan je workout van 7 minuten. Het enige wat je naast je smartphone/Apple TV en TICKR X nodig hebt, is een stoel en muur. Weten hoe je de oefeningen uit moet voeren? Bekijk dan de video’s hieronder.

De app neemt de tijd op en telt het aantal herhalingen. Het aantal dat je per oefening uitvoert wordt ook gezegd, waardoor je zonder op je scherm kijkt weet op welk aantal je zit. Uiteindelijk worden de data opgeslagen en kun je naderhand kijken hoe je de workout hebt gedaan. Daarnaast is het mogelijk om je beste score te zien voor elke oefening en om je hartslag en verbrande calorieën af te lezen.

Ook is het mogelijk de 7 Minute Workout app op de nieuwste Apple TV te downloaden. Zo hoef je niet meer speciaal op het scherm van je smartphone te kijken. Omdat je geen fitnessapparatuur nodig hebt, is de 7 Minute Workout app voor Apple TV ideaal om thuis te sporten. De 7 Minute Workout is gratis te downloaden voor iOS en Android devices in de App en Google Play Store en in de App Store voor Apple TV.

7-minute-workout-app

Naast het analyseren van lichaamsoefeningen, kan de TICKR X ook je loophouding en indoor fietscadans meten. Bovendien zorgt het ingebouwde geheugen ervoor dat gegevens als hartslag, verbrande calorieën en duur van de workout op een later moment naar je smartphone kunnen worden gesynchroniseerd. Hierdoor hoef je de smartphone niet hoeft meer mee te nemen. Meer informatie over de TICKR X? Klik dan hier.