“Veel lopers gaan op pad met hun smartphone. In dat geval is een goede smartphonearmband een must. Maar hoe vind je zo’n goed exemplaar?” In een artikel van running.be schrijft Eddy D’Hondt wat je moet overwegen bij het kopen van een goede smartphonearmband. 

Eddy D’Hondt van Runners’ Lab ziet de populariteit van de smartphonearmbanden de laatste jaren enorm toenemen. Ze zijn er tegenwoordig ook in alle vormen, kleuren en maten. Volgens Eddy gaat het om het maken van een goede keuze op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding. “De voornaamste aspecten aan zo’n armband, zijn de pasvorm en de gebruikte materialen. Wat dat laatste betreft, is neopreen een heel dankbare stof. Het neemt geen water op en is erg elastisch, zodat de armband op z’n plaats blijft zitten tijdens het lopen. Qua pasvorm moet de houder stevig, maar toch comfortabel rond je arm zitten. Nagenoeg alle merken gebruiken klittenband als sluiting.”

Door dik & dun
Zijn smartphonehouders ook geschikt voor lopers met heel dikke of net dunne armen? “Ik heb het nog niet veel meegemaakt dat de afsluitelastiek te kort is voor klanten. Zoiets zal misschien eerder voorkomen als je de houder over een dikke jas wil dragen.”
Voor lopers met heel dunne armen raadt Eddy een heuptasje aan als alternatief. “Vooral bij sommige loopsters durft de smartphonearmband wel eens af te zakken. Zo’n buideltasje klik je makkelijk rond je middel en je kunt er ook nog een sleutel en bankkaart in kwijt.”

Wil je het gehele artikel lezen? Klik dan hier!