Wahoo Fitness heeft speciaal voor de TICKR familie de app RunFit ontwikkeld. Deze app is voor workouts als hardlopen, cardio en krachttraining. Met RunFit is het mogelijk om een fitness test te doen waarmee je gepersonaliseerde hartslag trainingzones kunt instellen. Daarnaast zijn er aan het einde van je loop- of cardiosessie kracht workouts geïntegreerd.

Bovendien bevat de app een Cloud functie waarmee je een account op RunFit kunt creëren. In dit account kun je jouw workout geschiedenis bekijken van alle iOS devices die RunFit hebben gebruikt. Dit is dus heel handig als je meerdere iPhones gebruikt tijdens het sporten. Tot slot is RunFit ook te gebruiken met je Apple Watch.

RunFit

RunFit vervangt geen bestaande apps. De Wahoo Fitness App blijft zoals hij nu beschikbaar is. De Wahoo Fitness App is onder meer geschikt voor fietsactiviteiten, zowel indoor als outdoor. Daarnaast is er nog steeds de 7 Minute Workout App waarmee je lichaamsgewicht oefeningen kunt uitvoeren. Momenteel is RunFit alleen voor iOS devices in het Engels beschikbaar. Begin november zal de app ook andere talen verkrijgbaar zijn. De Android versie van RunFit zal voor het einde van dit jaar beschikbaar zijn.