BEAT Cycling Club zal het komende seizoen uitgerust worden door het Amerikaanse tech-fitnessbedrijf Wahoo. Wahoo voorziet de professionele wielerploegen van KICKR fietstrainers, ELEMNT BOLT fietscomputers, TICKR hartslagmeters en accessoires. Daarnaast zal Wahoo haar producten gaan inzetten tijdens de vele activiteiten die BEAT voor haar leden organiseert en hen samen met BEAT op een professionele manier gaan helpen met het verbeteren van hun prestaties.

Wahoo staat bekend als een innovatief merk op het gebied van tech-fitnessproducten voor fanatieke sporters en is als partner van Team Sky, Bora Hansgrohe, Katusha en Canyon SRAM Racing al actief in het mannen- en vrouwenpeloton op het hoogste niveau. Dankzij de unieke clubstructuur kan BEAT het relevante aanbod voor ambitieuze fietsers combineren met de kennis en expertise vanuit de eigen professionele wielerploegen.

BEAT Cycling Club is blij om Wahoo toe te kunnen voegen aan de groeiende reeks technische partners van de club. Medeoprichter Geert Broekhuizen: “Met Wahoo hebben wij een innovatieve partner aan boord gehaald die een geweldig productaanbod heeft voor onze professionele ploegen, maar bovenal ook voor de vele ambitieuze fietsers binnen onze club. We kijken er ontzettend naar uit om Wahoo te betrekken in al onze activiteiten op topsport- en breedtesportniveau.”

Om de samenwerking vorm te geven en te activeren binnen de Benelux werkt BEAT Cycling Club nauw samen met 2moso, de exclusieve distributeur van Wahoo in diezelfde regio. René Knierim, eigenaar van 2moso, deelt het enthousiasme over dit partnership: “2moso en Wahoo zijn relatieve nieuwkomers in de fietswereld. Vanuit die gedachte zijn we continu op zoek naar partners die op hun eigen wijze sport beleven. Wij waren direct enthousiast over de plannen van BEAT en Wahoo past perfect in dit plaatje.”

Over Wahoo

Wahoo helpt atleten om beter te presteren door gebruiksvriendelijke connected devices te maken, bestemd voor wielrennen, hardlopen en fitness. Het bedrijf is opgericht in 2010 door Chip Hawkins en is gevestigd in Atlanta, Georgia in de Verenigde Staten. Sindsdien is Wahoo snel gegroeid en telt het bedrijf inmiddels zo’n 100 werknemers die wereldwijd de sportmarkt bedienen.

Over BEAT Cycling Club

BEAT Cycling Club is de eerste professionele wielerclub in de geschiedenis van de wielersport waar topsport, breedtesport en wielerfans samenkomen. Momenteel is BEAT de snelst groeiende wielerclub van de Benelux, met duizenden betrokken supporters en leden. Na de lancering van de eerste commerciële UCI baanploeg in de historie van de Nederlandse baansport, presenteerde BEAT ook een UCI continentale wegploeg vanuit de clubstructuur die in 2018 haar debuut maakt in het peloton. Meer informatie over BEAT Cycling Club is te vinden op onze website www.beatcycling.club.