Winkels sluiten, sportcentra sluiten, grenzen gaan dicht en werken doen we voor een groot gedeelte thuis. Zomaar een aantal maatregelen welke getroffen worden door onze regering om het Corona (Covid19) virus aan te pakken. Voor veel mensen is dit een belemmering op het door hen gewende dagelijkse leven. Geen 9 tot 5 op kantoor meer, maar de hele dag opgescheept zitten met de kids en je partner.

Natuurlijk wil je ook tijdens deze maatregelen fit blijven. Alle teamsporten zijn al geschrapt, en we mogen nog net aan de deur uit om een stukje te gaan hardlopen of fietsen. Dit moet dan wel weer jouw ding zijn. Want niet iedereen heeft affiniteit met, vaak lang durende, vormen van sport.

Voor wie niet te lang bezig wilt zijn met sport, maar toch fit wilt worden/blijven heeft Wahoo de Tickr X gemaakt. Deze hartslagband biedt alle mogelijkheden die je van de normale Tickr gewend bent, maar biedt daarnaast nog vele extra’s. Net als de Tickr is de Tickr X met je telefoon of fietscomputer te verbinden via zowel Bluetooth als ANT+, en beschikt het over de comfortabele elastische band. Het grote voordeel van de Tickr X ten opzichte van de Tickr is de ingebouwde cadencemeter. Deze biedt voordelen tijdens het wielrennen, hardlopen en fitnessen.

Om ook thuis fit te blijven heeft Wahoo de 7-minutes app ontwikkeld. Een app die goed communiceert met de Tickr X. In deze apps staan verschillende workouts van 7 minuten. De workouts zijn makkelijk uit te voeren in huis en staan gelijk aan een hardlooptraining of een bezoek aan de sportschool.

Bij de 7 minute workout doe je 12 verschillende oefeningen, elk 30 seconde lang, met daartussen 10 seconde rust. Dit zorgt ervoor dat je ondanks de korte bewegingstijd voldoende traint om te verbeteren. Wel is het aan te raden om vooraf de oefeningen goed door te nemen. Op deze manier haal je door de korte pauzes het maximale uit de training.

Naast de standaard 7 minute workout bestaat ook de Glamour workout en de pilates workout. De glamour workout is bedoeld voor mensen die graag aandacht geven aan de Been-, bil- en buikspieren. De Pilates workout is meer gericht op oefeningen waarbij ook het evenwicht centraal staat.

De Tickr X zorgt er dus voor dat je ook in deze tijden fit blijft, terwijl je de deur niet uit hoeft. De Tickr X is in combinatie met de 7 minute workout app te gebruik via uw smartphone en Apple TV.