De Wahoo ELEMNT ROAM kan je ook wel het grote broertje van de Wahoo ELEMNT BOLT noemen. Niet alleen omdat de ROAM een stuk groter is, ruim 20% groter dan de BOLT, maar ook door de vele ‘smart navigation features’ die met de ROAM zijn meegekomen. Hier vertellen we je graag meer over, want er zijn zoveel mooie wegen te ontdekken in de wereld!

Back on Track
De ROAM heeft als één van de nieuwe functies, dat de ROAM de route herberekend als je de verkeerde afslag neemt of per ongeluk van je route afwijkt. De ROAM laat met behulp van blauwe pijltjes zien hoe je weer terug op de oorspronkelijke route komt. Als je weer back on track bent, veranderen de pijltjes weer naar de oorspronkelijke zwarte kleur.

Get me started
Een andere nieuwe functie van de ROAM is de functie om de ROAM te route te laten berekenen naar het startpunt van jouw gecreëerde route. Met behulp van blauwe pijltjes en turn by turn navigatie laat de ROAM zien waar je heen moet om bij jouw beginpunt te komen. Eenmaal aangekomen bij het beginpunt, veranderen de blauwe pijltjes in zwarte pijltjes.

Strava Live Segments
Ben je van plan een KOM aan te vallen, maar weet je niet precies hoe hard je constant moet rijden om de KOM te veroveren? De ROAM kan je daarbij helpen! Door de ROAM te koppelen aan een Strava account kan je segmenten laten verschijnen op de ROAM. Tijdens het aanvallen van de KOM is het dan makkelijk te zien hoe ver je voorligt (of achter) op de persoon die momenteel bovenaan staat op de ranglijst voor dit segment. Ook is te zien wanneer het segment gaat beginnen en wanneer je aan het einde bent gekomen van het segment. Verder is het mogelijk om jouw PR, persoonlijk record, te zien voor het segment dat je wilt gaan overnemen. (Strava Live Segments is alleen beschikbaar voor mensen met Strava Premium)

Take Me To, Retrace Route en Saved Locations
De Wahoo ELEMNT GPS en de ELEMNT BOLT beschikte al over enkele ‘smart navigation features’, echter waren deze functies alleen beschikbaar met behulp van de ELEMNT Companion App (download hier voor iOS en hier voor Android). De ROAM brengt hier nu verandering in. De functies: Take Me To, Retrace Route en Saved Locations zijn nu beschikbaar op de ROAM zelf. Zo is het mogelijk om een route te laten berekenen naar een van jouw opgeslagen locaties zoals je favoriete plek voor een koffiestop. Verder kan je een willekeurige plek te selecteren op de ROAM en de ROAM je hier naartoe te laten brengen. Handig om nieuwe routes te ontdekken. Ook is het mogelijk om snel en gemakkelijk terug te keren naar het startpunt als je plots je rit vroegtijdig moet beëindigen.