Met de nieuwste toevoeging aan de Stryd collective kunnen hardlopers de wind in hun voordeel gebruiken door hun inspanning te meten tijdens het hardlopen met voor-of tegenwind.

De nieuwe Stryd is de allereeste tool die is ontwikkeld voor hardlopers om de invloed van de wind op je prestaties te meten. Stryd rapporteert het extra vermogen dat nodig is om luchtweerstand te overwinnen.

Iedere hardloper wil zijn of haar loop perfectioneren. Ze willen hun loop net zo sterk eindigen als dat ze hem begonnen. Die taak wordt echter moeilijker wanneer de wind zijn intrude doet. De wind is onvoorspelbaar en onvermijdelijk. Dat maakt het een van de grootste bedreigingen voor het perfect timen van je loop.

Met Stryd leer je de juiste intensiteit van je hardooptempo wanneer tegenwind om de hoek komt kijken. Je zal niet zó snel rennen dat je jezelf volled uitput, en je zult niet zó langzaam rennen dat je je streeftijd niet haalt. Daarnaast is het niet altijd even gemakkelijk om meewind te herkennen, maar de Stryd kan dit wel. Terwijl meewind je kan helpen de effecten van luchtweerstand teniet te doen, is het bijna onmogelijk om meewind te voelen omdat je vaak sneller rent dan de wind draait. Dit zorgt voor een complexe situatie, want hoe hard moet je rennen met meewind die je niet kunt voelen?

Een overzicht van alle toevoegingen:

 • Nieuwe wind opname mogelijkheden. De gehele structuur van de pod is ontworpen om wind te vangen. De externe behuizing en interne componenten zijn opnieuw ontworpen, met name om de lucht en wind waar je doorheen loopt te analyseren.
 • Nieuwe toegevoegde omgevingssensoren. Met temperatuur- en vochtigheidssensoren kun je de omgeving in je voordeel gebruiken.
 • Nieuwe toegevoegde magnetometer sensor. Een magnetometer is toegevoegd om verschillende nieuwe plannen mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is verbeterde nauwkeurigheid om toekomstige updates mogelijk te maken.
 • Sterk uitgebreide opslag. 64x uitgebreide opslag zal Stryd zowel langer gegevens verzamelen en de verzamelde gegevens zullen preciezer zijn.
 • Beter leesbaar systeem. Het nieuwe indicatie systeem van Stryd zorgt ervoor dat indicaties zoals de oplaadstatus makkelijker te lezen zijn, zeker in zonnige omstandigheden.
 • Verhoogd antenne bereik: het antenne-bereik van Stryd is enorm toegenomen, zodat je kunt vertrouwen op elk gegeven dat binnenkomt.

Door al deze nieuwe features zouden we bijna vergeten wat de vorige versie van de Stryd allemaal al kon. Voor de nieuwelingen onder ons, hieronder even een korte samenvatting wat de Stryd allemaal nog meer kan naast deze nieuw toegevoegde features:

 • Stryd is nauwkeuriger dan een GPS, zelfs bij het wisselen van schoenen, oppervlakten en snelheden.
 • De Stryd herkent meerdere factoren die je loop kunnen beïnvloeden zoals de hellingsgraad, vermoeidheid en nu dus ook wind.
 • De Stryd is compatibel met je bestaande ecosystem, dus je kunt de Stryd combineren met de tools die je al hebt.
 • De Stryd ondersteunt binnen- en buitenrennen: loopband, baan, weg en paden.
 • De Power Hiking functie blijft met deze Stryd natuurlijk ook nog steeds beschikbaar. Deze functie houdt je wandelinspanningen tijdens het lopen en berglopen bij. Je krijgt een volledig overzicht van je tochten en je leert wanneer hiken voordeliger kan zijn dan hardlopen. Deze functie is het resultaat geweest van wereldwijde testen, variërend van testers in de Canadese rockies tot de Zwitserse Alpen.