Voor de fanatieke amateur is er op dit moment genoeg te kiezen, misschien zelfs té veel. Deze groep fanaten is gevoelig voor mooi en goed materiaal. Logisch, want tijdens een lange rit is niets zo vervelend als een fietscomputer die niet optimaal werkt. Voor deze groep heeft Wahoo wellicht een oplossing. Erwin Visser, van de website computertotaal, schreef een review over de ELEMNT BOLT.

Bij het openen van de doos valt al meteen op dat er is nagedacht over de vormgeving. De glimmende letters en de manier waarop de fietscomputer gepresenteerd wordt zorgen voor een ronduit goede eerste indruk.

Bevestiging
In de doos zit de fietscomputer, ´front´-mount, usb-kabel, quickstart guide en tiewraps. Ja, je leest het goed: tiewraps. Naast de frontmount levert Wahoo ook een houder voor op je stuurpen. De BOLT ziet er degelijk uit maar het is natuurlijk altijd een kwestie van smaak. “Wat mij betreft gaat de functionaliteit boven het uiterlijk” zegt Erwin. Het ziet er allemaal erg aerodynamisch uit wanneer je de BOLT in de frontmount klikt. Klaar om persoonlijke records te verbreken.

Vooral smart met smartphone
Wat gemak betreft is de ELEMNT BOLT je beste vriend, als je tenminste een smartphone hebt. Voor veel instellingen heb je echt een mobiel nodig. Alles begint al met de installatie. Geen eindeloze instructieboekjes, gewoon de ELEMNT app instellen, de QR-code scannen en fietsen maar!
Tijdens het rijden is alles overzichtelijk. In de basis heeft de BOLT drie schermen en er passen in totaal 9 goed leesbare gegevensvelden in het scherm. Je kunt deze schermen volledig zelf inrichten naar wens.
Het nadeel van de samenwerking met je smartphone is wel dat je in sommige gevallen afhankelijk bent van je smartphone. Zonder kun je bijvoorbeeld geen nieuwe routes toevoegen. Om alles uit je BOLT te halen moet je dus, ook onderweg, zorgen voor een opgeladen telefoon met internetverbinding.
De knoppen zijn goed te bedienen, door weer en wind.

         

Onderweg zonder zorgen
Wanneer je op de fiets stapt, wil je dat alles gewoon werkt. Je zet je fietscomputer aan en alles wordt zichtbaar in het scherm. Snelheid, hartslag, cadans, wat je maar wil. Zonder sensoren heb je deze gegevens niet. Toch geeft de BOLT zonder sensoren ook een betrouwbare snelheid aan op basis van de GPS.
Mocht je de BOLT willen gebruiken als navigatiemiddel, dan kun je prima op weg. Je kunt dan ook handig gebruik maken van je smartphone, door Strava of RideWithGPS te koppelen aan je ELEMNT app. De LED lampjes geven duidelijk aan of je naar links of naar rechts moet en daarnaast maakt de BOLT ook geluid als er iets moet gebeuren.

Live Track
Wil je je laten volgen door het thuisfront? Dat kan! Wahoo biedt namelijk een live track functie aan. Hierbij kun je mensen uitnodigen en toevoegen aan je account, ook via social media. Dit werkt overigens alleen wanneer je telefoon is gekoppeld.

Wil je de conclusie en de rest van het artikel uitgebreid lezen? Klik dan hier!