Onhandige snoertjes, oordopjes die uitvallen of een hoofdtelefoon die afzakt zijn verleden tijd met de draadloze headsets van Avanca. De headsets zijn voorzien van Bluetooth technologie, waardoor je tijdens het sporten eenvoudig naar je muziek kunt luisteren.

De S1 Sports Headset heeft een Bluetooth 3.0 verbinding waarmee je tijdens het sporten kunt luisteren naar muziek of inkomende gesprekken kunt beantwoorden. De Sports Headset is eenvoudig aan te passen naar de vorm van je hoofd en de stand van je oren. Voor het gebruik van de headset heb je geen extra software nodig. Nadat je Bluetooth op je smartphone of ander device hebt ingeschakeld, ziet hij binnen enkele seconden het signaal van de headset. Maak verbinding en luister vervolgens eenvoudig naar je favoriete nummers!

Avanca-D1-Sports-Headset-male-model

De D1 Headset is voorzien van Bluetooth 4.0 technologie en is ook perfect voor outdoor en sportactiviteiten. De headset bevat drie verschillende formaten oordopjes, waardoor de headset voor iedereen geschikt is. Runninglau besloot de headset van Avanca te testen: “Het apparaatje zelf is met zijn 17 (!) gram enorm licht in gebruik en de looks spreken me aan. Benieuwd naar de pasvorm. Bij het vastpakken merk ik vrijwel gelijk dat de headset mee-veert waardoor hij altijd aansluit op het hoofd, zélfs bij zo’n groot hoofd als die van mij. Doordat hij zo flexibel is past ‘ie perfect. Wat me opvalt is dat ik de headset bijna niet voel zitten doordat hij zo weinig weegt. Yes, nog een pluspunt.”

Dutch Roadrunners heeft de headset ook getest: “Ik vind zelf de middelste maat het lekkerst zitten. De vorm van de oordopjes is nogal opvallend te noemen, driehoekig. Uiteraard was het grafweer tijdens mijn duurloop (lang leve de zomer…), maar dankzij de all weather beschermhoesjes kon ik gewoon naar mijn muziek blijven luisteren. Deze rubber hoesjes beschermen de headset tegen water en vuil. Handig!”

Avanca-D1-Sports-Headset-content-package

Beide headsets beschikken over een controlepaneel waardoor je kunt doorspoelen of naar een volgend nummer kunt gaan, het volume kunt aanpassen en inkomende gesprekken kunt beantwoorden. Dutch Roadrunners: “De headset switcht bovendien automatisch van audio naar telefoonmodus wanneer je wordt gebeld. De headset bevat een geïntegreerde microfoon waardoor je tijdens het lopen gewoon een telefoongesprek kunt voeren. Het geluid is prima, ook in de regen en met volle wind tegen.”

“Na de duurloop van uiteindelijk dik 4 uur was de batterij van mijn telefoon leeg, maar de batterij van de D1 Sports Headset nog niet! Met die beloofde 6 uur zit het dus waarschijnlijk wel goed. Ik weet dus wat ik op mijn hoofd zet als ik ooit nog eens een zesuursloop ga doen ;-).” De Bluetooth headset van Avanca is dus een musthave voor elke hardloper, fietser of sportschoolfanaat. De S1 Sports Headset is verkrijgbaar voor een prijs van € 39,99 en de prijs van de D1 Headset is € 49,99.