BSXinsight heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die real-time de spieroxygenatie meet. Maar het begrip spieroxygenatie is zo nieuw en onbekend, dat maar weinig mensen weten hoe het werkt en wat je er nu eigenlijk mee kan. Blogger Ken Nakata probeert dit daarom uit te leggen in zijn gids “Hoe gebruik je een spieroxygenatie sensor?“.

BSXinsight2

Samenvattend komt hij met een aantal kernpunten wat de BSX precies doet en hoe jij deze vervolgens zelf kunt doen. De drie belangrijkste redenen om de BSX te gebruiken:

  1. Weet wanneer je klaar bent om te gaan. Wanneer je de BSX gebruikt, weet je precies of je warm genoeg bent om vervolgens met je workout te beginnen. We weten allemaal hoe het is om vol voor een race te gaan, terwijl je nog niet warm genoeg bent. En dit gebeurt vaak. Een spieroxygenatie sensor vertelt je precies wanneer je klaar bent voor je workout.
  2. Optimaliseer je herstel tijdens een interval training. Voor Ken Nakata is dit de tweede belangrijkste reden om een spieroxygenatie sensor te gebruiken – het is een dubbele check om te zien of je spieren genoeg hersteld zijn om je volgende interval te pakken.
  3. Bepaal je ideale trainingszones. BSX meet met precisie het uithoudingsvermogen van je spieren door de aërobe en anaërobe waarden vast te stellen via de lactaatdrempel. Zo weet jij wat je ideale trainingszones zijn. Je kunt kijken naar je meest recente tijd, maar BSX is net iets nauwkeuriger om de waardes voor jou te testen en vast te stellen.

Ken Nakata heeft in zijn blog nog meer punten genoemd waarom het gebruik van een BSX van belang kan zijn. Ook geeft hij tips hoe je het beste een warming-up kunt doen en hoe je de trainingszones kunt vaststellen. Lees het hier.

BSX STARTERSGIDS

Met BSXinsight wordt een workout naar een hoger plan gebracht. BSXinsight is een sensor met comfortabele sleeve voor je kuit die de inspanning van je spieren real-time monitort, dit noemt men spieroxygenatie. Op basis van deze gegevens krijg je exclusieve instructies en trainingsplannen die je helpen beter te worden.