RFLKTDe RFLKT van Wahoo Fitness is een fietscomputer die wordt aangestuurd door je smartphone. Deze fietscomputer ontvangt en toont draadloos je belangrijkste fietsgegevens, zoals snelheid, hartslag, muziekgegevens, turn-by-turn navigatie en meer. De RFLKT is geschikt voor zowel iPhone’s als Android smartphones.

Eenmaal gekoppeld aan je smartphone door Bluetooth 4.0 hoef je je telefoon dus niet tevoorschijn te halen om inzicht te krijgen in al je gewenste ritgegevens; deze kan gewoon in je zak of tas blijven zitten. Welke informatie precies wordt weergegeven, wordt bepaald door je favoriete fietsapp. Het is namelijk mogelijk om uit meerdere applicaties te kiezen, zoals MapMyRide, Strava of Cyclemeter.

Het is niet nodig om de fietscomputer op te laden, want de inwendige knoopcelbatterij gaat wel twee jaar mee. Daarom kan de fietscomputer gemakkelijk op je stuur blijven, welke overigens gemakkelijk te monteren is. Door het slanke ontwerp met een gewicht van 57 gram, merk je amper dat de RFLKT aan je stuur zit.

RFLKT+1

Hoe werkt het?
Met de vier knoppen aan de zijkanten van de RFLKT kun je op elk moment starten en stoppen, rondegegevens bekijken, muziek bedienen en nog veel meer. Het ‘Backlight’ in het scherm zorgt ervoor dat je de gegevens zonder moeite kunt aflezen, zowel overdag als ‘s avonds. De RFLKT is ook nog eens weer- en schokbestendig, waardoor je de fietscomputer in ieder seizoen kunt gebruiken. Je smartphone gaat in combinatie met de RFLKT een aantal uren mee, waardoor je uitgebreide duurtrainingen kunt doen.

RFLKT+

Een toevoeging op de RFLKT is de RFLKT+ die een ANT+ bridge en ingebouwde hoogte- en temperatuurmeter bevat, waardoor je nog meer gegevens kunt aflezen van je scherm. Vooral voor racefietsers en mountainbikers die vaak in een heuvelachtig gebied rijden, is dit een ware toevoeging. De RFLKT+ toont de actuele hoogte, het stijgingspercentage van de weg of klim, de temperatuur en de totale lengte van de rit. Daarnaast zorgt de ANT+ converter ervoor dat je smartphone met iedere ANT+ sensor kan communiceren, zoals een hartslagmeter, speed- en cadanssensor of andere vermogensmeter. Ook deze gegevens worden naar de RFLKT+ toegestuurd.

Ben je een liefhebber van de fietsapp Strava? Dan kun je deze informatie niet alleen op je smartphone, maar ook op de RFLKT(+) tonen. Met deze app kun je de verschillende segments bijhouden, kijken hoe je gescoord hebt en of je KOM’s van je vrienden hebt afgepakt. Met al je gegevens live op de RFLKT(+) met tevens de mogelijkheid de app vanaf de RFLKT(+) te bedienen, wordt een fietsrit alleen maar leuker en interactiever. Haal meer uit je workout!