KICKR SNAP

Veel gestelde vragen. Kan je het niet vinden? Kijk dan op de internationale support pagina’s in het Engels?

Hoe kalibreer ik mijn KICKR SNAP?

De KICKR kun je kalibreren via de Wahoo Fitness app. Download de app uit de App Store of Play Store. Registreer de trainer voeg de sensor toe. In dit menu kun je nu de trainer kalibreren via Init Spindown.

Hoe vaak moet ik mijn KICKR SNAP kalibreren?

Je KICKR Snap kalibreer je voor iedere training. Op deze manier beschik je over je juiste trainingswaardes.

Hoeveel bar moet ik in mijn fietsband doen voor optimale grip?

Om optimale grip op de KICKR Snap te krijgen is het belangrijk dat er goede bandendruk is. Het is verstandig om de druk op 7 bar te zetten.

Hoe bevestig ik mijn fiets op de KICKR SNAP?

Verwijder de bestaande snelspanner uit je achterwiel en vervang deze door de originele die bij de trainer is bijgeleverd. Zet vervolgens de band van het wiel op de aanbevolen bandendruk van de fabrikant.

Let op wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van de originele snelspanner kan er schade aan de fiets ontstaan door foutieve montage.

 • Draai de roller los om ruimte te creëren om de fiets in het klemsysteem van de Snap te monteren in combinatie met de bijgeleverde snelspanner. Op  de blauwe klem om het klemsysteem te openen.
 • Plaats je fiets tussen het klemsysteem van de trainer en klem de klemmen op de snelspanner.
 • Sluit het klemsysteem van de KICKR Snap door de blauwe hendel naar beneden te duwen. Het klemsysteem zal nu de snelspanner volledig omsluiten en de fiets borgen.
 • Als de blauwe klem teveel spanning kent om deze te sluiten, pas dan de schroef van  de niet aangedreven zijde aan zodat er meer ruimte ontstaat. Probeer nu opnieuw of de fiets geklemd kan worden. Wanneer de fiets eenmalig goed gemonteerd is kun je de sluitring aan de aandrijfkant aandraaien om het systeem te borgen. Let op het klemsysteem niet te strak te zetten om schade te voorkomen!
 • Draai de roller tegen de achterband om slip te voorkomen. Om de juiste rollerspanning te zetten tegen de band houd je je hand tegen het vliegwiel om deze stabiel te houden en probeer je het wiel te draaien met je ander hand. De juiste spanning bereik je wanneer de band niet glijdt of slipt.. De band zou niet mogen slippen tijdens het gebruik. Wanneer je toch slip ervaart tijdens gebruik, verhoog dan de spanning op de band. De juiste rolspanning is ongeveer 2 volle draaien van de blauwe hendel.

 

 

 

Mijn KICKR Snap verbindt niet met mijn gekozen programma?

Het kan voorkomen dat de trainer geen verbinding maakt met je progamma op je tablet of smartphone. Kijk goed na of alle andere programma’s waar de KICKR mee verbonden is geweest afgesloten zijn. Het kan zijn dat de trainer hier nog mee in verbinding staat. Haal ook 5 minuten de stroomkabel uit de trainer. Open vervolgens het gewenste trainingsprogramma en verbind de trainer opnieuw.

 

 

 

Mijn device maakt geen verbinding met mijn trainer?

Wanneer je device geen verbinding maakt met je trainer kun je de volgende stappen volgen:

 • Staat BT op je device aan?
 • Plug de kabel in en uit de trainer?
 • Heeft je device BT4.0? Zoniet kun je de verbinding via ANT+ tot stand brengen (Let op: dit geldt enkel voor de iPad 1,2 en de iPhone 3,4.

 

 

 

Met welke programma's werkt mijn Wahoo KICKR SNAP?

De trainers van Wahoo werken met open sourced software. Dit houdt in dat je dus een zeer uitgebreide keuze aan trainingsprogramma’s hebt. In de volgende link http://eu.wahoofitness.com/media/downloads/KICKR_App_Comparison_Table.pdf  kom je het compleet overzicht van de bestaande trainingsprogramma tegen.

 

 

 

Werkt mijn GPS-toestel met de KICKR SNAP?

De Wahoo KICKR SNAP zendt de power en de snelheid via ANT+ uit. Ieder ANT+ gps toestel kan dit signaal oppikken waardoor je je data op je GPS aflezen.

Je kunt de weerstand regelen met ieder ANT+ FE-C GPS toestel.

Wanneer je geen ANT+ FE-C toestel hebt, gaat de trainer in Level mode 2 werken om een geleidelijke weerstand te bieden. Hoe harder je gaat hoe zwaarder het wordt.

 

 

 

Kan ik met de Wahoo KICKR SNAP interactieve parcoursen rijden?

De Wahoo KICKR SNAP kan hellingen en afdalingen simuleren. Dit kan bijvoorbeeld via het programma Kinomap. Met deze app kunnen je diverse fimpjes narijden. Je kunt zelfs je routes filmen en samen je GPS-track uploaden. Zo kun je na afloop weer je training en je route indoor terugfietsen. Er zijn hier al meer dan 1000 filmpjes beschikbaar. Daarnaast werken de trainers natuurlijk ook met het programma Zwift. De weerstand van de trainer wordt automatisch aangepast aan de hellingen en afdalingen van het parcours.

Wat houden de LED lampjes op mijn KICKR SNAP in?

De KICKR’s hebben 2 LED indicatoren.

Rood:

 • Is altijd aan (geeft aan of de stroom aangesloten is)
 • Flikkert wanneer er een commando via ANT of data binnenkomt

Blauw:

 • Flikkert eens per seconde wanneer er verbinding plaatsvindt
 • Stabiel wanneer de verbinding er is
 • Flikkert wanneer er een BTLE commando of data ontvangen wordt