KICKR

Veel gestelde vragen. Kan je het niet vinden? Probeer dan ook de Engelse versie van Wahoo voor de KICKR.

Hoe kalibreer ik mijn KICKR?

De KICKR kun je kalibreren via de Wahoo Fitness app. Download de app uit de App Store of Play Store. Registreer de trainer voeg de sensor toe. In dit menu kun je nu de trainer kalibreren via Init Spindown.

Mijn KICKR slaat door?

Wanneer je het gevoel hebt dat de KICKR doorslaat dient de riem weer op spanning gezet te worden. Dit kan door de volgende handelingen in het filmpje te volgen: https://www.youtube.com/watch?v=Rpxb3iPU-iM&t=32s.

Mijn KICKR verbindt niet met mijn gekozen programma?

Het kan voorkomen dat de trainer geen verbinding maakt met je progamma op je tablet of smartphone. Kijk goed na of alle andere programma’s waar de KICKR mee verbonden is geweest afgesloten zijn. Het kan zijn dat de trainer hier nog mee in verbinding staat. Haal ook 5 minuten de stroomkabel uit de trainer. Open vervolgens het gewenste trainingsprogramma en verbind de trainer opnieuw.

Mijn device maakt geen verbinding met mijn trainer?

Wanneer je device geen verbinding maakt met je trainer kun je de volgende stappen volgen:

  • Staat BT op je device aan?
  • Plug de kabel in en uit de trainer?
  • Heeft je device BT4.0? Zoniet kun je de verbinding via ANT+ tot stand brengen (Let op: dit geldt enkel voor de iPad 1,2 en de iPhone 3,4.
Met welke programma's werkt mijn Wahoo KICKR?

De trainers van Wahoo werken met open sourced software. Dit houdt in dat je dus een zeer uitgebreide keuze aan trainingsprogramma’s hebt. In de volgende link http://eu.wahoofitness.com/media/downloads/KICKR_App_Comparison_Table.pdf  kom je het compleet overzicht van de bestaande trainingsprogramma tegen.

Werkt mijn GPS-toestel met de KICKR?

De Wahoo KICKR zendt de power en de snelheid via ANT+ uit. Ieder ANT+ gps toestel kan dit signaal oppikken waardoor je je data op je GPS aflezen.

Je kunt de weerstand regelen met ieder ANT+ FE-C GPS toestel.

Wanneer je geen ANT+ FE-C toestel hebt, gaat de trainer in Level mode 2 werken om een geleidelijke weerstand te bieden. Hoe harder je gaat hoe zwaarder het wordt.

Wat is het maximale berijdersgewicht van de Wahoo KICKR?

Het maximale berijdersgewicht van de Wahoo KICKR is 113 kg.

 

Meet de Wahoo KICKR je cadans of hartslag?

De KICKR meet enkel de snelheid en het vermogen. Wanneer je ook je hartslag en cadans wilt meten kun je gebruik maken van de Wahoo hartslagband en de RPM cadans sensor van Wahoo. Deze wordt gratis bij de KICKR geleverd.

 

Kan ik met de Wahoo KICKR interactieve parcoursen rijden?

De Wahoo KICKR kan hellingen en afdalingen simuleren. Dit kan bijvoorbeeld via het programma Kinomap. Met deze app kunnen je diverse fimpjes narijden. Je kunt zelfs je routes filmen en samen je GPS-track uploaden. Zo kun je na afloop weer je training en je route indoor terugfietsen. Er zijn hier al meer dan 1000 filmpjes beschikbaar. Daarnaast werken de trainers natuurlijk ook met het programma Zwift. De weerstand van de trainer wordt automatisch aangepast aan de hellingen en afdalingen van het parcours.

 

Kan ik de Wahoo KICKR zonder stroom gebruiken?

Je kunt de Wahoo KICKR zonder stroom gebruiken. Je gaat echter geen weerstandsveranderingen kunnen voelen. Daarnaast ga je de trainer ook niet met je device kunnen koppelen.

Waarom slaat het vliegwiel van mijn KICKR vast?

Wanneer je KICKR na 3-6 seconden vastslaat, dan moet de zero offset van de trainer gekalibreerd worden. Dit doe via de kalibratie met de Wahoo Fitness of Wahoo Utility app.

Wat houden de LED lampjes op mijn KICKR in?

De KICKR’s hebben 2 LED indicatoren.

Rood:

  • Is altijd aan (geeft aan of de stroom aangesloten is)
  • Flikkert wanneer er een commando via ANT of data binnenkomt

Blauw:

  • Flikkert eens per seconde wanneer er verbinding plaatsvindt
  • Stabiel wanneer de verbinding er is
  • Flikkert wanneer er een BTLE commando of data ontvangen wordt