Enige tijd geleden vroegen wij aan meer dan 500 consumenten of zij interesse hadden in het testen van ‘de 4iiii Precision vermogensmeter’. Daaruit zijn een tiental mensen geselecteerd om de 4iiii te testen.  Erg interessant als je wilt weten hoeveel vermogen je trapt. Veel positieve reacties en handige tips lees je hier!

Het begin
Allereerst moet de vermogensmeter van de doos, naar de fiets verplaatst worden. Alle testers vonden dit geen lastig onderdeel.’’ Inbusbouten van de oude crank loshalen, de midden schroef losmaken en de crank eraf halen. Dan in omgekeerde volgorde de crank met de 4iii invetten, monteren en met een momentsleutel vastdraaien’’. Zo heeft Lex Muller zijn vermogensmeter gemonteerd op zijn fiets!  Ook Harry Vrolijk had er geen moeite mee ‘’Pedaal eraf, crank eraf, crank erop, pedaal erop. Binnen 10 minuten gepiept!’’

De eerste hobbels
Het koppelen van de 4iiii was voor vele een fluitje van een cent, zo ook voor Tom Rikhof. Na het installeren van de 4iiii app kun de powermeter makkelijk kalibreren. De instructies zijn gemakkelijk te volgen op het scherm. ‘’Wel moet je voor een nauwkeurige meting even kalibreren voor elke rit, maar ook dat is geen probleem!’’ Deze tip van Jeanine Laudy moet je zeker onthouden.
Voor het gebruiken van de vermogensmeter is het verstandig om een inspanningstest te doen om jouw FTP-waarde nauwkeurig in te kunnen vullen zodat de vermogensmeter nog beter resultaat levert. Dit is iets wat Lex Muller heeft geleerd in zijn tijd met de 4iiii.

De lange afstanden
 ‘’Heel leuk om te zien en ervaren hoeveel wattage je nou daadwerkelijk wegtrapt’’ schrijft Willem Borsboom. Hij reed een trainingswedstrijd bij de Hoekse Renners om de vermogensmeter te testen. Ook Marcel uit Amsterdam heeft de vermogensmeter als positief ervaren. Hij reed in 30 dagen meer dan 700 kilometer. Hij heeft de 4iiii zowel in hartje Amsterdam als in de heuvels van Zuid-Limburg getest. ‘’Naast de informatie die ik al ken zoals gemiddelde snelheid, hartslag en cadans is het weer een extra dataveld op je fietscomputer  en dat is erg leerzaam’’   .
Doordat de vermogensmeter gekoppeld kan worden met een fietscomputer, kun je allerlei grafieken zien, zoals jouw powerzones, snelheid, hartslag, power data en jouw powercurve. Deze data is allemaal duidelijk en zichtbaar, vindt Harry Vrolijk, die zijn vermogensmeter een kleine 500 kilometer heeft uitgetest.

  

Het eind
‘’De 4iiii vermogensmeter is betaalbaar en kwalitatief goed, zeker  voor een hobbyrenster zoals ik’’, schrijft Jeanine Laudy. Het is zeker een waardevolle toevoeging.  Zij vindt de enkelvoudige vermogensmeter meer dan voldoende, net als Jurgen.  Een tip van bijna alle testers is om de vermogensmeter te gebruiken bij individuele trainingen, want met een groep rijd je toch een ander tempo!

Testers, hartelijk bedankt voor het testen van de 4iiii vermogensmeter, de prachtige verhalen en de handige tips!

Hierbij de volledige testverslagen van de testers:

Harry Vrolijk
Jeanine Laudy
Jurgen Laruelle
Lex Muller
Marcel
Tom Rikhof
Willem Borsboom
Graham of the Wheels (EN)