De komende periode volgen we Nicoletta Roggen en haar weg naar het NK para-triathlon in Haarlemmermeer. Door haar blogs geeft zij een inkijkje in haar manier van trainen. Nicoletta heeft namelijk een visuele beperking waardoor even trainen vaak meer van haar vraagt. In haar blog neemt zij u mee naar haar trainingen en voorbereiding op het NK.

Als ik tijdens een hardlooptraining loop te kletsen over de sportresultaten van mijn buddy, zegt ze: “jij moet ook een keer meedoen met een triathlon, dat vind ik echt iets voor jou!”. Mijn reactie is resoluut: ehhh “NEE”. Drie sportdisciplines, dat ga ik nooit doen? Al snel vraag ik me af hoe slechtzienden/blinden dat eigenlijk in het zwembad of in open water doen? Daarnaast heb ik geen racetandem om op te fietsen. Maar, toch word ik getriggerd. Zou het kunnen? Zijn er slechtzienden/blinden in Nederland die deze sport beoefenen? En, hoe doen ze dat dan? Na een paar dagen ga ik me er toch in verdiepen en in mijn netwerk navragen of er iemand mee bekend is. En jawel, in de regio blijkt al een hardloopmaatje vanuit Running Blind gestart te zijn met het beoefenen van Triathlons. Regelmatig zoeken we contact. Het is eigenlijk best fijn om samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden.

Ik raak er vol van en kan niet wachten om het zwembad in te gaan om de borstcrawl goed onder de knie te krijgen. Dat is al een hele uitdaging. Gaat dit me lukken? Logistiek is het investeren. In mijn woonplaats is geen zwembad aanwezig, dus moet ik gaan reizen naar omliggende gemeenten. Kan ik daar mijn geleidehond ergens veilig achterlaten tijdens het zwemmen? Ik heb haar tenslotte nodig om te reizen. Wat ik ook lastig vind is om de nieuwe omgevingen weer eigen te maken. Ik weet het, dat komt vanzelf en daar vind ik mijn weg wel weer in. Maar toch, het kost veel energie. Maar mijn besluit staat vast. Ik ga ervoor! Uiteindelijk duurt het maanden om alles een beetje onder controle te krijgen. Maar de aanhouder wint! Inmiddels train ik bij triathlonvereniging Westland mee in het zwembad. De andere sporters begeleiden mij af en toe, wat ongelofelijk fijn is. Sinds een paar maanden ben ik in het bezit van een racetandem en trap samen met mijn buddy Geraline de nodige kilometers weg. Het hardlopen kan ik als voorheen blijven doen met mijn buddy Marja. Al bijna 5 jaar staat zij iedere maandagmorgen paraat om samen met mij hard te lopen. Ook de trainingen bij Running Blind in de regio Rotterdam blijf ik volgen. Mijn uitdaging is een feit: Op 2 juni a.s. doe ik mee aan het NK Para-Triathlon in Haarlemmermeer.

Daarnaast wacht me nog een enorm toffe verrassing. 2Moso, distributeur in mobiele- en sport accessoires,  heeft me benaderd met de vraag of ik het leuk zou vinden om in de aanloop naar het NK ondersteuning te krijgen met producten van Stryd en Wahoo. De tegenprestatie? Af en toe een blog schrijven hoe ik me hiervoor klaarstoom. Hoe leuk is dat?! Dit sluit overigens gelijk aan bij mijn doel om meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Een extra mogelijkheid om het zichtbaar te maken. In mijn volgende blogs ga ik schrijven over de voorbereidingen naar het NK en hoe sommige hulpmiddelen mij hierin kunnen ondersteunen. Blijf me dus volgen!