We hebben een nieuw artikel toegevoegd aan ons assortiment: de HUMON SmO2 Sensor. De sensor helpt atleten te begrijpen hoe ver ze zichzelf kunnen pushen, zonder hun grenzen te overschrijden.

Humon begon als een onderzoeksproject bij MIT Sloan met als uitgangspunt dat technologie en biologie op ramkoers bleven. Het resultaat van deze samenkomst zou de volgende generatie sensoren en producten creëren waardoor gebruikers meer over hun eigen lichaam kunnen begrijpen en als gevolg daarvan beter kunnen presteren. Na een jaar onderzoek lanceerden de onderzoekers het eerste product van Humon: de Humon SmO2 Sensor.

De sensor is waterbestendig en gebouwd met medische kunststoffen: bestand tegen zonnebrand en lotions. De sensor is uitgerust met een batterij van 12 uur.

De Humon SmO2 Sensor leid je door je warming-up voor een verminderd risico op letsel, spoort je aan om je tempo te versnellen of te verminderen als je je grens overschrijdt, bewaakt herstel- en spoort je aan als je klaar bent voor je volgende interval set en is makkelijk te installeren rond de bovendij.

App & software:
– Persoonlijke feedback voor prestatie verbetering
– Ontvang audio en visuele feedback op je mobiele app of Garmin horloge
– De sensor geeft feedback na je training om je trainingsregime aan te passen
– De mobiele app is beschikbaar voor iOs en Android
– Exporteer je trainingsgegevens in .GPX- en .TXC-bestandsindelingen om te importeren en Strava, Garmin Connect en meer.

Op de website van Humon kun je twee video’s vinden met demonstratie: één fietsend en één hardlopend. Via deze link kunt u de demo’s bekijken: https://humon.io/usecase.html. De demo’s geven een goed beeld van hoe je de sensor kunt installeren en de feedback die je ontvangt tijdens en na je workout. Tevens is er een duidelijke uitleg te vinden over hoe je de gegevens kunt verwerken in je tijdens je work-out en de volgende.

De HUMON SmO2 SENSOR komt binnenkort beschikbaar dus houdt onze site in de gaten.