De komende periode volgen we Luke Verburg, veldrijder bij Pauwels Sauzen Bingoal. Via verschillende blogs laat Luke zien hoe hij zich voorbereidt op wedstrijden en welke materialen onmisbaar zijn tijdens zijn training en wedstrijden. In deze eerste blog stelt Luke zich voor, zodat je op de hoogte bent van zijn weg naar het professionele wielrennen!

Mijn naam is Luke Verburg. Sinds kleins af aan ben ik opgegroeid met sport. Waar ik op mijn derde aan de start stond van mijn eerste duathlon (hardlopen, fietsen, hardlopen), sta ik 16 jaar later aan de start met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en andere grote namen. Ik ben nu 19 jaar oud en heb 13 nationale titels achter mijn naam staan in de wielerwereld en een aantal in de triathlonwereld. Sinds 1 januari 2020 rijd ik voor de Belgische veldrijploeg Pauwels Sauzen-Bingoal.

Momenteel ben ik op weg naar de Franse Alpen. Er staat een lange trainingsweek op me te wachten met heel veel klimwerk. Het vlakke Nederland laten we dus even links liggen. Een totaal andere omgeving om in te fietsen geeft ook zeker weer motivatie! Het is weer eens wat anders dan heel de week over dezelfde wegen te rijden. Tevens vind ik het ook heel leuk om snel af te dalen, maar dan moet ik wel eerst omhoog rijden!

Wil je elke dag een kijkje nemen in mijn trainingskamp / vakantie in de Alpen? Volg me dan op Instagram: @_lukeverburg en op Strava: @LukeVerburg.

Ik kijk er naar uit jullie de komende tijd mee te nemen in Mijn Weg naar de top!