Op de website www.hetiskoers.nl is een nieuwe review gepubliceerd over de Wahoo ELEMNT BOLT. Lees hier nu de hoogtepunten.

Omdat er aan de normale ELEMNT fietscomputer gewend is, is het met de BOLT wel even wennen. In eerste instantie leek de BOLT een soort “schattige versie van de ELEMNT maar dan in lelijk grijs”. Hiermee gelijk de eerste conclusie, qua uiterlijk verschillen de ELEMNT en de BOLT nogal van elkaar. Waar de ELEMNT zwart, strak en plat is is de BOLT juist wat kleiner met rondere vormen en in de kleur grijs, dit zorgt voor een computational fluid design, wat weer zou zorgen voor een aerodynamisch voordeel.

ELEMNT
“Toen Wahoo aankondigde een fietscomputer te introduceren, was ik sceptisch. Moet dat nu wel? Zijn er niet al genoeg merken op de markt die fietscomputers aanbieden?” Al snel sloeg dit gevoel om toen de Wahoo ELEMNT in gebruik werd genomen. Met name het gebruiksgemak, het heldere display en de toevoeging van de lampjes aan het beeldscherm zijn onderscheidende elementen.
De handige Wahoo app zorgt ervoor dat je na je rit, deze weer kunt uploaden naar Strava, TrainingPeaks of andere verbonden apps. Dit is echt ideaal. Ten eerste is het ideaal om na je training, vooral na je zware training, je rit gemakkelijk te synchroniseren met de app die hem vervolgens automatisch naar TrainingPeaks stuurt en ten tweede heeft je trainer dan dus à la minute feedback over je afgewerkte training. 

Zowel de ELEMNT als de BOLT hebben de genoemde lampjes. Bij de ELEMNT zitten deze lampjes aan de linkerkant boven het schermpje en op de BOLT zitten de lampjes bovenaan het schermpje. Deze lampjes zijn vooral handig om te controleren in welke hartslagzone je zit.
Vandaar ook, in eerste instantie, wat lichte teleurstelling toen de lampjes bij de BOLT wat minder duidelijk waren, namelijk kleiner en met een lagere intensiteit. “Maar ik was blij verrast toen bleek dat de lampjes die aangeven dat je boven je omslagpunt zit op de BOLT wél duidelijk zijn. Dat felrode is niet te ontkennen.”

GPS-fietscomputer
Zowel de ELEMNT als de BOLT heeft, natuurlijk, een navigatiefunctie. Het heldere display geeft een zeer ontspannen manier van navigeren. Naast dat kun je nog vier extra gegevens toevoegen zonder dat het display onleesbaar wordt. (Je kunt de lampjes op de BOLT trouwens ook gebruiken om je te laten leiden tijdens het navigeren)
Omdat je computertje is gelinkt aan Strava, worden routes die je in je Strava-account hebt aangemaakt met gemak gesynchroniseerd naar je BOLT. Door die link met de smartphone zijn er nog veel meer mogelijkheden, zoals het tonen van telefoontjes, e-mails of sms’jes die binnenkomen tijdens het rijden. Thuisblijvers of fietsmaten kun je daarnaast real-time laten zien waar je aan het rijden bent, de Strava segmenten tonen in je navigatie en er is nog de fijne mogelijkheid om je ‘terug naar start’ te brengen als je verdwaald bent, of gewoon de snelste route naar huis wilt vinden.

Kortom
“Heb je er geld voor over? Dan zou ik zeker de Wahoo ELEMNT kopen. Een stijlvoller apparaatje, dat er gewoon mooier uitziet, maar dat is ook deels smaak. De ELEMNT BOLT is een hele goede, betaalbare versie met dezelfde functionaliteiten, mogelijkheden en hetzelfde gebruiksgemak.”

Wil je de gehele review lezen? Ga dan naar hetiskoers.nl!