Afgelopen weekend vond de Wereldbeker Ploegenachtervolging plaats in Hong Kong. Voor Joost van der Burg was dit het hoofddoel van het baanseizoen. Joost focust zich naast de ploegenachtervolging ook op de individuele achtervolging en omnium. Momenteel verkeert hij met zijn 22 jaar in topvorm. Daarom heeft hij zijn progressie gemeten door middel van een inspanningstest die mogelijk werd gemaakt door Wahoo Fitness.

Joost wordt begeleid door Gruppo Compatto, een groep experts die het beste uit de atleet wilt halen. Zij doen dit door middel van totaalbegeleiding. Gruppo Compatto bestaat uit mental coach Jurriën Rinsema, trainer Wouter Been en diëtist Nancy van der Burg. Een peloton waarin zij samenwerken, informatie delen en waar ruimte is voor coaches, renners, liefhebbers en partners om zich aan te sluiten.

Homepagefysiek

In de sportwereld bestaan er verschillende inspanningstesten. Vaak bepalen deze testen je trainingszones en analyseren ze de gebruikte energiesystemen tijdens bepaalde inspanningen om te zien of de trainingen die je doet vooruitgang boeken. Het doel voor zowel de wielrenner als de coach is het ontwikkelen en afstellen van de aërobe en anaërobe waarden. Met deze waarden kunnen je ideale trainingszones worden bepaald.

In dit artikel kun je lezen hoe Joost de inspanningstest heeft afgelegd en welke resultaten daaruit kwamen. Met deze resultaten hebben ze geprobeerd de energiesystemen te verbeteren en zijn ze aan de slag gegaan met de juiste trainingszones. En met succes! Want Nederland is mede door de goede prestatie van Joost 8e geworden op de Wereldbeker Ploegenachtervolging. Daarmee heeft de ploeg een olympische nominatie afgedwongen! Op basis van zijn goede prestaties in Hongkong is Joost toegevoegd aan de selectie voor de ploegenachtervolging tijdens het WK baanwielrennen, welke van 2 t/m 6 maart 2016 plaatsvindt in Londen. Wij wensen hem heel veel succes met zijn voorbereidingen!

IMG-20160116-WA0001