Wat een kampioenschap in Eupen zondag! Kenneth Vandendriessche pakte zijn eerste Belgische titel in de triatlon. Pieter Heemeryck leek op weg naar de Belgische titel, maar op twee kilometer voor de streep was daar Kenneth Vandendriessche, die op indrukwekkende wijze zijn eerste Belgische triatlontitel veroverde.

SWIM    BIKE      RUN     TOTAL
1 VANDENDRIESSCHE, Kenneth  0:26:59  2:10:26  1:12:40  3:52:50

2 HEEMERYCK, Pieter                   0:23:25  2:11:17  1:16:53  3:53:52

3 BRYDENBACH, Tim                    0:23:18  2:14:36  1:13:45  3:53:55

Kenneth Vandendriessche: “Het BK 1/2 triatlon in Eupen was een van de grote doelen al vanaf het begin van het jaar. Samen met coach Luc Van Lierde geloofden we in de winstkansen, maar dan moest ook alles in zijn plooi vallen. Zondag was zo’n dag dat alles gesmeerd liep. Ik had niet mijn beste zwemonderdeel van het jaar, maar bleef rustig en kon in de tweede helft van de 1.9KM stelselmatig terug opschuiven. Op een 4 minuten van de kop van de wedstrijd kwam ik uit het water. 1 minuut later dan gehoopt.. Eenmaal op de fiets heb ik gedurende de 88KM hetzelfde tempo aangehouden, dit resulteerde in de eerste fietstijd, waardoor ik vooral in de laatste 44KM iets van de voorsprong kon afsnoepen en zo samen met Tim Brydenbach op plaats 3 en 4 kon beginnen lopen. Alleen nog Willem Brems en Pieter Heemeryck, lagen respectievelijk nog 15″ en 3′ voor. Op het heuvelachtige loopparcours wist ik dat alles nog mogelijk was. Wanneer ik hoorde rond kilometer 14 dat mijn achterstand op Pieter Heemeryck nog 2 minuten was heb ik alles op alles gezet. Op de laatste klim van de dag zag ik Pieter in de verte lopen. Op de top kwamen we samen en de afdaling en laatste kilometer zouden beslissen. Zij aan zij liepen we naar beneden en eenmaal beneden kon ik mijn definitieve versnelling plaatsen. Fantastisch gevoel, zeker met zo’n finale. De ontlading was dan ook enorm groot!”

Kenneth gebruikt onder andere de TICKR hartslagband en KICKR fietstrainer.