De Wahoo KICKR Powertrainer is alweer aan zijn derde generatie toe. Daar waar de eerste versie een gamechanger was voor indoortraining heeft Wahoo de trainer daar jaar op jaar op doorontwikkeld. Het is natuurlijk niet voor niets de meest populaire trainer voor het virtuele wielerspel, Zwift. Reactiesnelheid en natuurlijke fietsgevoel van de KICKR.

De KICKR onderscheidt zich in het natuurlijk fietsgevoel door middel van het fysieke vliegwiel en de snelle reactiesnelheid. Hierdoor is de trainer uitermate geschikt voor het gebruik van programma’s als Zwift, TrainerRoad en Kinomap. Elke seconde telt en is het belangrijk dat de trainer snel reageert en niet doorslipt. Ook 4-voudig Tour winnaar Chris Froome en de hele ploeg van Team Sky trainen sinds de eerste generatie op de KICKR.

Duurzame constructie
De KICKR maakt gebruik van een stalen frame waardoor de trainer stabiel op de grond staat en je er jaren mee vooruit kunt. Ook bij zeer intensief gebruik. Daarnaast is de trainer compact gebouwd waardoor je hem makkelijk op kunt bergen of meenemen naar races.

Compatibel met zeer veel fietsen
De derde generatie is geschikt gemaakt voor fietsen met een steekas. Je hebt dus geen adapter meer nodig. Uiteraard kan de traditionele snelspanner ook nog gebruikt worden. De armsteun waar het vliegwiel op bevestigd is zodanig aangepast dat iedere disc-fiets hier op een makkelijke manier op kan worden gemonteerd zonder dat deze in aanraking komt met de trainer en er frictie kan ontstaan. De KICKR is ook aangepast voor de racefietsen en mountainbikes met verschillende inbouwbreedtes. Van 130 mm tot 135 mm, 12×142 en 12×148 steekas. Van 24 inch tot 650b.

       

KICKR CLIMB Compatible
De KICKR 2017 is compatible met de KICKR CLIMB. Met de CLIMB kun je afdalingen en beklimmingen nabootsen tijdens je virtuele races of je intervaltrainingen. Hierdoor heb je de ultieme indoortraining beleving.

Power
Met meer dan 2000 watt aan weerstand ben je gegarandeerd dat je geen vermogen te kort gaat komen tijdens je indoortrainingen. Daarnaast kan de trainer stijgingen tot wel 20% aan.

Led lampjes
De rood-blauwe led lampjes geven aan of de trainer aan staat en verbonden is.

Cassette meegeleverd
De trainer is voorzien van een 11-28 11-speed cassette. Daarnaast is de KICKR compatible met 10-9-8 speed cassettes en is er een Campagnolo body los verkrijgbaar voor de Campagnolo rijders.

Gratis trainingsprogramma’s
Om je te laten kennis maken met de verschillende trainingsprogramma’s krijg je bij de aankoop van een KICKR 60 dagen gratis Strava Premium, 30 dagen gratis TrainerRoad, 60 dagen Suffer Fest en 7 dagen gratis Zwift.