Onder iedereen die een testrit maakt verloot distributeur 2moso een paincave bundel bestaande uit een KICKR CLIMB & een KICKR. Je vindt Wahoo spullen op stand 614. Het apparaat ligt helaas nog steeds niet in de winkel, maar je kunt hem al wel gaan testen tijdens Velofollies, de fietsbeurs in Kortrijk. Velofollies is van 19 t/m 21 januari 2018.

Wahoo KICKR CLIMB, een innovatief nieuw product dat fysiek de hellingshoek van de fiets verandert tijdens de virtuele training op de nieuwe KICKR Smart Trainers, waarmee renners nog meer mogelijkheden krijgen om hun indoor training te verbeteren.

Wanneer de nieuwe KICKR CLIMB gekoppeld is aan de nieuwe KICKR of KICKR SNAP, reageert deze direct op de data van het virtuele parcours. Door de voorvork op en neer te bewegen bootst deze echte beklimmingen na. Zo kunnen rijders een klim ervaren van maximaal 20% en een afdaling van maximaal 10%. De verandering van de hellingshoeken tijdens de training zorgen voor een nog realistischere ervaring. Tegelijkertijd worden de klimspieren geactiveerd en de traptechniek verbeterd, zodat de rijder een nog betere klimmer kan worden.

Naast de data die uit programma’s zoals Zwift en TrainerRoad komen, reageert de KICKR CLIMB ook op routes die op de Wahoo ELEMNT en ELEMNT BOLT fietscomputers staan. Daarnaast is het mogelijk om de KICKR CLIMB handmatig te bedienen. Een simpele druk op de knop is dan genoeg om de hellingshoek aan te passen.

De laatste versies van de KICKR en de KICKR SNAP Smart Trainers zijn met de KICKR CLIMB in gedachte ontwikkeld om de op- en neergaande  bewegingen van de voorvork aan te kunnen. Hierdoor ontstaat een ongeëvenaard indoor trainingssysteem. Het weggevoel dat gecreëerd wordt door het unieke vliegwielsysteem van de KICKR én de hellingshoek die constant verandert zorgen voor een werkelijk unieke indoor trainingservaring. De KICKR CLIMB heeft ondersteuning voor een breed scala aan moderne naven.