Copy of BSXinsight Logo

Multisport atleten zijn afhankelijk van meerdere (meet)gegevens om hun training te optimaliseren. BSXinsight meet real-time het essentiële energiesysteem van je lichaam om een volledig trainingsprofiel te geven met de gegevens die jij nodig hebt. BSXinsight is een sensor met comfortabele sleeve voor je kuit die de inspanning van je spieren real-time monitort, dit noemt men spieroxygenatie (SmO2). Fietsers verbeteren met BSXinsight hun vermogen, herstel en gesteldheid. Hardlopers kunnen met BSXinsight het meeste uit elke kilometer halen. Breng je workout naar een hoger plan!

BSXinsight1

BSXinsight is op twee manieren te gebruiken:

 • Duurtest: meet met precisie het uithoudingsvermogen van je spieren. De test bepaalt zowel aërobe en anaërobe waarden via de lactaatdrempel om je ideale trainingzones te bepalen. Dit is uit te voeren op een loopband of fietstrainer zoals de KICKR.
 • Real-time inspanning: weet hoe hard je spieren werken bij jouw hartslag- en vermogenszones. Geeft de meest nauwkeurige meting van je real-time inspanning via SmO2 – overal & op elk device.

Zuurstof staat centraal bij de productie van energie in het lichaam en dus is SmO2 een cruciale meeteenheid in de sport. Hartslag geeft net als SmO2 inzicht in je dagelijkse training. Maar je hartslag wordt sterk beïnvloed door conditionele factoren als stress, temperatuur, slaap en hydratie. SmO2 is constanter, betrouwbaarder en nauwkeuriger. Bovendien reageert SmO2 veel sneller dan de hartslag. Dat BSXinsight betrouwbaar is, blijkt ook uit een onderzoek namens de universiteit van Central Queensland in Australië. Uit de resultaten bleek dat zowel de spieroxygenatie sensor als de traditionele lactaatmeter betrouwbaar zijn.

BSXinsight

BSXinsight volgt en vertaalt de energiesystemen van de spieren door gebruik te maken van geavanceerde optische technologie met veilige LED-sensoren. Met deze informatie weet je precies hoeveel energie je nog over hebt. De sensor maakt via ANT+ verbinding met hartslag- en vermogensmeters en verzendt de real-time spierinspanning naar ANT+ horloges en fietscomputers. BSXinsight maakt ook verbinding met iOS en Android devices via Bluetooth Smart om alle informatie op de gratis mobiele app van BSXinsight weer te geven.

Devices BSX

De tweede generatie van BSXinsight heeft vernieuwde firmware, software en een nieuw ontwerp van de mobiele applicatie. Hierdoor ben je vanaf nu op de hoogte van je lactaatdrempel en je persoonlijke hartslag- en vermogenszones. Met een gewicht van slechts 20 gram en een batterij die tot acht uur achtereenvolgend kan functioneren, is de BSXinsight leidend.

Er zit standaard 1 sleeve in de maat naar keuze bij de BSXinsight sensor. Je kunt kiezen uit 5 maten:

Maattabel BSX

XS: < 31,7 cm
S: 31,7 – 35,6 cm
M: 35,6 – 39,4 cm
L: 39,4 – 43,2 cm
XL: > 43,2 cm

De BSXinsight is beschikbaar in drie edities:

 • XR2 Running Edition (2nd gen) – € 349,99
 • XC2 Cycling Edition (2nd gen) – € 419,99
 • XM2 Multisport Edition (2nd gen) – € 479,99

Een extra sleeve kost € 59,99. Meer informatie? Bekijk de website van BSXinsight.

Wil je de BSXinsight eerst uitproberen? Dat kan! We kunnen in samenwerking met Vital4me twee manieren aanbieden om BSXinsight te ervaren:
 1. Inspanningstest
  – Intakegesprek
  – Rustmeting
  – Inspanningstest
  – Lactaatdrempel meting met behulp van BSXinsight
  Normaal 125 euro, nu voor 75 euro.
 2. Demonstratie BSXinsight
  – Uitgebreide demonstratie en uitleg van BSXinsight
  – Hoe kan je BSXinsight gebruiken in trainingen?
  Normaal 75 euro, nu voor 50 euro.
Locatie: Hazerswoude Rijndijk. Beide opties kunnen ook op een andere locatie plaatsvinden, we rekenen dan reiskosten van 20 cent per kilometer. Neem contact op met Nicky Gieskens (nicky@2moso.com of +316 199 33 264) om een afspraak te maken.

BSXinsight is hier te koop:

i-Mobile                                         Rosiir

Test je uithoudingsvermogen

Meet met precisie het uithoudingsvermogen van je spieren. De test bepaalt zowel aërobe en anaërobe waarden via lactaatdrempel om je ideale training zones te bepalen. Uit te voeren op een loopband of fietstrainer.

Comfortabele kous

Bevestig BSXinsight om je kuit wanneer je gaat trainen, zodat je correcte gegevens krijgt. Met de nieuwe lichtwerende technologie kun je de band zowel binnen als buiten gebruiken.

Gaat lang mee

Weegt slechts 20 gram en is ongeveer net zo groot als een hartslagmeter (7,8 x 3,7 x 1,4 cm). Meer dan 8 uur achter elkaar te gebruiken, dus lang genoeg voor elke workout. Eenvoudig op te laden via de dockingstation en bijgeleverde USB-kabel.

Gepersonaliseerde training

Helpt je beter te worden door middel van exclusieve instructies en trainingsplannen. Combineert fysiologische data met deskundige begeleiding, zodat je een nieuw PR kunt behalen.

Real-time inspanning

Weet hoe hard je lichaam werkt om de meetresultaten te krijgen die je gewend bent. Geeft de meest nauwkeurige meting van je real-time inspanning via spieroxygenatie – overal en op elk device.

Synchronisatie en opslag

Trainingsgegevens worden direct naar de cloud doorgestuurd via je smartphone, zodat je meteen alle resultaten hebt. Gegevens worden automatisch gesynchroniseerd met alle verbonden devices.

Stap 1: Verbinding maken
“Data is only as good as the information it provides”. Koppel je BSXinsight met je ANT+ of Bluetooth device voor bruikbare, real-time feedback.

Stap 2: Meten
Intelligente trainingen vereisen intelligente gegevens. De real-time metingen van je spieren vertellen je hoe hard je spieren werken en hoeveel energie je nog over hebt.

Stap 3: Optimaliseren
Waar trends zijn, zijn mogelijkheden. Ontdek waar je lichaam het beste op reageert en start met trainen voor je volgende persoonlijke record.

BSX STARTERSGIDS