Luke verbleef de afgelopen weken in de Alpen. Natuurlijk was hij daar om te fietsen, maar daar bleef het niet alleen bij. Als veldrijder moet je tijdens een wedstrijd ook wel eens rennen met je fiets. Daarom wordt er ook flink wat afgerend in de hitte! Om dit vol te kunnen houden is het belangrijk te trainen met de juiste kleren aan. Megmeister heeft recentelijk een verkoelend hardloopshirt gelanceerd, dus voor Luke de perfecte gelegenheid deze te testen!

De afgelopen dagen heb ik veel op de fiets gezeten, dus ik heb een relatieve rustdag. Maar dat betekent niet dat ik niets te doen heb. Om 12 uur duik ik in het zwembad om 1.000 meter te zwemmen, en enkele uren later doe ik nog een interval hardlooptraining.

Aangezien het hier in Frankrijk meer dan 30 graden is moet ik mijzelf even motiveren om te gaan hardlopen. Er staat een interval training op het programma waarbij ik 45 minuten moet hardlopen, en 5x 200m bergop moet sprinten. Gelukkig vergezelt mijn moeder mij tijdens mijn training. Waar ik mijn training te voet af leg, rijdt zij mee op haar fiets. 

Ik begin de training rustig aan. Het is natuurlijk van belang dat mijn spieren opwarmen voordat de echte inspanning begint. Niet alleen mijn spieren warmen op, ook mijn lichaam krijgt het steeds warmer. Dit merk ik doordat ik begin te transpireren. En dan moeten de sprintjes nog beginnen. 

Mijn hardlooproute leidt mij richting de Alpe d’Huez. Natuurlijk een perfecte ‘heuvel’ om mijn sprintjes te doen. Onderweg naar de Alpe d’Huez laat mijn moeder weten dat ze het wel erg warm vindt tijdens haar inspanning. Ik merk dankzij mijn Megmeister Ultrafris hardloopshirt dat ik hier minder last van heb. Het shirt zorgt ervoor dat mijn lichaams- en gevoelstemperatuur op niveau blijven. Dit terwijl ik niet het gevoel heb dat het shirt koud aanvoelt. 

Aan de voet van de Alpe d’Huez is het dan tijd voor mijn intervallen. Kijken of het shirt zijn werk blijft doen. 2 blokken verder heb merk ik wel dat ik mijzelf extra inspan. Ik begin wat heftiger te transpireren, maar voor mijn gevoel blijf ik goed op temperatuur. Dit zorgt ervoor dat ik energie behoud. De training lijkt hierdoor makkelijker te gaan. Toch vind ik het gek dat het shirt niet koud aanvoelt. Ik maak het shirt nat met wat water en duw het tegen mijn borst. Dit geeft een heel ander effect. Het voelt alsof ik een koelelement op mijn rug leg. Dat is toch ook wel lekker na zo’n training. 

De training zit erop. Nu is het echt tijd voor rust. Want morgen gaan mijn fiets en ik de Alpen weer in. 

Meer info over hoe de nieuwe Ultra Fris lijn van Megmeister werkt vindt u hier. (https://shop.megmeister.com/blogs/blog/new-fabric-tech-is-cool-news-for-cyclists)