Luke heeft de bergen in Frankrijk weer omgeruild voor de polders en duinen van Zuid-Holland. In de Alpen en Vogezen was er vooral een focus op lange duurtrainingen. Deze trainingen zijn geschikt om zijn basis verder uit te breiden. Ook zijn deze trainingen noodzakelijk om de lange wedstrijden bij de profs vol te houden, want deze duren minimaal 4 uur of langer. Sinds hij terug is, ligt de focus op snelheid. Tenslotte, het Nederlands Kampioenschap voor Belofte & Dwars door het Hageland kwamen er aan!

Scootertrainingen

Om mijn snelheid te trainen duik ik 2 tot 3 keer per week achter de scooter. Achter de scooter is het veel gemakkelijker om een langere tijd een hoog tempo te rijden (lees dus niet: het is niet zwaar, want achter de scootertraining kan ook heel zwaar zijn). Zo kan ik ook meteen wennen aan het tempo dat gereden wordt in wedstrijden. Het NK waar ik voor aan het trainen ben bevat ook 2 keer de Col du VAM (48 meter hoogte) per ronde. Dit is natuurlijk anders klimmen dan in de Alpen. Per keer dat ik omhoog ga doe ik er ongeveer 1 minuut over. Het wordt dus steeds een sprintje naar boven.

 

 

Nederlands Kampioenschap op de VAM-berg

Ik ging het NK in zonder verwachtingen: niks hoeft en alles mag. Het parcours was overal erg smal, hierdoor hoeven de graskanten de komende tijd niet meer gemaaid te worden denk ik. Elke meter van de graskanten werd namelijk benut om een plekje op te schuiven in het peloton. Ik voelde me gedurende de hele wedstrijd heel goed en reed constant bij de eerste 20 van het peloton. Er was een kopgroep van 6 man weg. Daarachter reed ik voor plek 7 in een peloton dat met de ronde kleiner werd. In de laatste 3 ronden ging het heel erg hard, waardoor er gaten ontstonden in het peloton. Het lukte mij om in de eerste groep van het peloton te zitten, maar helaas kreeg ik in de laatste 4 kilometer te veel last van buikkrampen. Deze begonnen op 40 kilometer van het einde, en moest ik de groep voor plek 7 t/m 25 laten gaan. Met de buikkrampen ben ik vervolgens rustig naar de finish gereden. Heel tevreden over de westrijd, alleen een leuke uitslag had mooi geweest!

Heeft u ervaring met scootertrainingen en zou u het leuk vinden om dit te doen voor Luke? Neem gerust contact met hem op via Instagram: @_lukeverburg