Zijn verblijf in de Alpen de afgelopen weken stond in het teken van fietsen bij Luke. 2 jaar geleden plande hij zijn routes nog via Google Maps. Na een aantal keer de mist in te zijn gegaan begint de planning van een rit op de avond ervoor met Strava. 

Deze week ga ik een rit maken over de Col de la Morte en Col d’Ornon. Na al die jaren ken ik ondertussen al redelijk goed de weg hier in de Alpen, maar dit rondje heb ik nog nooit gedaan. Met behulp van mijn laptop maak ik een route via Strava. Zodra ik deze heb gemaakt en opgeslagen hoef ik alleen nog maar mijn ELEMNT ROAM te synchroniseren en de route staat erop! De renners waarmee ik ga fietsen kunnen mijn route op Strava een “ster” geven. Op die manier komt de route ook bij hen op de ELEMNT ROAM.

Met de route op ROAM fietsen vind ik persoonlijk een stuk fijner. Je rijdt steeds van bocht naar bocht met de turn by turn functie. Deze geeft aan na en over hoeveel meter je links/rechts moet gaan.  Ook zie je niet constant de gereden tijd als je op je scherm kijkt. Ik vind zelf dat de rit een stuk sneller voorbij gaat als je hier niet op let.

Verder zorgt de route er natuurlijk voor dat je niet verdwaald raakt. Op avontuur gaan is zeker ook super leuk om te doen, ik ben in de Alpen om goed te trainen. Ik probeer dus zoveel mogelijk ‘verrassingen’ te vermijden.

Daal met de route

De beste tip die ik iedereen wil meegeven is dat je het beste kunt afdalen met de route op je scherm. Dit zorgt ervoor dat je weet wat je te wachten staat. In de Alpen wordt het zicht van de route vaak belemmerd door rotswanden. Hierdoor kun je niet goed door te bocht kijken en weet je dus ook niet welke kant de weg op gaat. Het kan zomaar zijn dat na een flauwe bocht, waar je door bijvoorbeeld een rotswand niet ver voor je uit kan kijken, een scherpe bocht volgt. Door met de route op het scherm van jouw Wahoo GPS computer te dalen ben je er zeker van wat er gaat gebeuren.

Is er iets dat je graag wilt weten? Twijfel niet en stuur mij een berichtje via Instagram (@_lukeverburg)!