Kijk hier voor de laatste software updates en de aanpassingen.

NIEUW! sinds 15 juni 2016: Turn-by-Turn navigatie op de ELEMNT via RideWithGPS.

Ontworpen voor fietsers door fietsers. De GPS fietscomputer ELEMNT maakt eenvoudig verbinding met sensoren, trainers en smartphones via Bluetooth 4.0 en ANT+. Schakelen tussen verschillende apps is verleden tijd, want alle gegevens worden doorgestuurd naar de speciaal ontwikkelde app.

ELEMNT is de nieuwste GPS fietscomputer van Wahoo Fitness. Makkelijk in te stellen, makkelijk om verbonden te blijven en makkelijk om te navigeren, dat is ELEMNT. De nieuwe fietscomputer komt met een gratis applicatie voor je iPhone of Android telefoon waarmee je profielen aan kunt maken, schermen aan kunt passen, prestaties kunt monitoren en fietsgegevens kunt delen zonder ook maar iets op de ELEMNT zelf te hoeven doen.

De iOS en Android App die speciaal is ontwikkeld, kun je gebruiken om ELEMNT in te stellen voor je fietsrit begint en om gegevens achteraf te bekijken. In tegenstelling tot de RFLKT is het bij ELEMNT niet nodig om je smartphone bij je te houden. Naast de gegevens die je in de app kunt zien, kun je de belangrijkste data aflezen op de fietscomputer. Zo kun je meteen bekijken wat je snelheid, cadence, hartslag en power is.

Wil je ELEMNT gebruiken in combinatie met je KICKR (SNAP)? Dat kan! De fietscomputer is geïntegreerd met deze trainers. Zo wordt je weerstand/wattage niveau gespecificeerd en worden je prestaties op het scherm afgebeeld. Ook is het mogelijk om de route die je buiten hebt gereden op te slaan en vervolgens op je KICKR na te rijden.

ELEMNT app      ELEMNT2

Daarnaast kun je de data doorsturen naar populaire fietsapps als Strava, MapMyRide en RideWithGPS. Natuurlijk kun je ook je favoriete routes downloaden op de fietscomputer vanuit een van deze apps, zodat je die na kunt rijden. Of gebruik kaarten van Open Street Maps die op de fietscomputer zijn geïnstalleerd. Kaarten van over de hele wereld staan er standaard op. 

DC Rainmaker heeft al een eerste blik kunnen werpen op het prototype van ELEMNT: “Overall the unit certainly looks very promising – and it’s great to see more competition in the GPS bike computer space. The ELEMNT has some new and unique features not found elsewhere, such as the LED bars and friend tracking (on device), as well as far more comprehensive integration with 3rd parties around saved routes.” Meer weten over ELEMNT? Lees zijn blog! Of bekijk de instructies hieronder.

De 9 belangrijkste kenmerken van de ELEMNT

Wahoo ELEMNT