Tessa Backhuijs, sportarts en elite wielrenster, is continu bezig met het monitoren van haar herstel om een inzicht te krijgen in de juiste balans tussen training- en werkbelasting en herstel. Er wordt dan vaak naar de ochtendpols gekeken; wat is je hartslag wanneer je wakker wordt? De ochtendpols is een van de bekendste parameters, maar je kunt ook parameters monitoren als:
– Hoe lang en hoe goed heb je geslapen?
– Hoe is je humeur?
– Ben je uitgerust?
Door diverse parameters in de gaten te houden en deze vervolgens te interpereteren, kun je voorspellen hoe goed je in staat bent om te knallen tijdens je workout die dag.

Om de ochtendpols te monitoren, gebruikt Tessa een TICKR X hartslagsensor. “Met de Wahoo TICKR X hartslagband is het mogelijk de HRV te meten omdat deze elke hartslag afzonderlijk registreert (in tegenstelling tot andere hartslagbanden die een gemiddelde van de hartslag gedurende 10s weergeven).” Lees haar blog om te zien hoe zij op zoek is gegaan naar supercompensatie om de juiste balans tussen training en herstel te vinden.

Tessa Backhuijs

Arts zijn en sporten vormen de twee grootste passies van Tessa. Ze houdt ervan mensen te zien en ze op sportmedisch gebied te adviseren. Zelf is ze ook fanatiek sportster. In 2013 heeft ze de overstap naar wedstrijdwielrennen gemaakt, waarbij ze met dames traint van het allerhoogste niveau. Haar doel is leren koersen: positioneren in peloton, de koers lezen, teamgenoten ondersteunen en winnen! Op haar blog kun je meer vinden over Tessa zelf, zoals uitslagen en wedstrijden waaraan ze meedoet. Krijg een kijkje in haar leven en lees de tips die ze geeft.