Always w/ is een leuke tech blog speciaal voor vrouwen en legt de focus op de mobiele telefoon. Vanaf vandaag hebben zij de vrijdag tot Fit Friday gebombardeerd waar apps, wearables en andere handige gadgets worden getest. De hartslagmeter TICKR X van Wahoo Fitness beet het spits af. De eerste vraag die ze zichzelf stelde: “Wat heb je eigenlijk aan een hartslagmeter?”.

Ze ging op onderzoek uit en vond het volgende: “Als je serieus aan het trainen bent, is het fijn om te weten wanneer je te hard van stapel loopt. Hoe meer je beweegt en fysieke inspanning levert, hoe minder je hart hoeft samen te trekken om je bloed naar je spieren te pompen. Je gemiddelde hartslag bepaalt daarom je algemene fysieke conditie. Ga je te hard, dan vertelt je hart je dat je moet minderen, maar je hart kan je ook vertellen om juist nét dat beetje extra uit jezelf te halen. Waardoor je beter gaat trainen en écht alles uit jezelf haalt. Bovendien kan je door met een hartslagmeter te trainen vaak blessures voorkomen.”

TICKR X

En dit is precies wat de TICKR X doet: je kunt zodoende op je hartslag trainen, zodat je alles uit je workout haalt. Bovendien wordt je loophouding geanalyseerd tijdens het hardlopen, waardoor je blessures kunt voorkomen.

Nina Philomene Verbene van Always w/ heeft de TICKR X op verschillende manieren getest, namelijk met hardlopen, 7 minute workout, krachttraining en boksen. Al met al kwam ze op de volgende conclusie: “Ga je trainen met een bepaald doel voor ogen: DOEN! Koop dan de Wahoo Tickr X hartslagmeter. Nu ik er eentje tijdelijk heb gebruikt, vind ik het heel relaxed om achteraf te zien hoe mijn hart op bepaalde oefeningen reageren en op wel moment ik inkak. Bovendien kan je met de Wahoo Fitness app op hartslagzone trainen en dat motiveert mij.”

Always with

Lees hier de hele review op Always w/