Buiten fietsen, in de winter, dat betekent dat je je goed moet beschermen tegen de kou, regen en wind. Om dit te doen is het belangrijk om te beginnen met kleding direct op de huid, dit wordt een baselayer genoemd. De mannen van Wielerflits hebben de Megmeister Drynamo Base Layer getest, lees hier alles! 

Megmeister
Megmeister is een merk dat is opgestart door Jos Ruiterman, iemand met veel ervaring in productontwikkeling van sportkleding. Vanuit de overtuiging dat er aan wielerkleding nog het een en ander te verbeteren is, zette hij zijn kennis en ervaring in voor zijn eigen merk. Dit heeft onder andere geresulteerd in de Drynamo Base Layer.

Bij een eerste blik op het shirt valt gelijk de afwerking op. De kraag en de uiteinden van de lange mouwen lijken op het eerste gezicht onafgewerkt. De stof is afgesneden, maar een boordje ontbreekt. Navraag leert dat hier bewust voor gekozen is om het comfort te verhogen. “Geen boordje met naden dat de huid kan irriteren. Functionaliteit boven looks dus. Voor een ondershirt wat mij betreft een prima keuze.” Laat Martin van Wielerflits weten.

Naadloos
Ook aan de stof is de nodige aandacht besteed. Megmeister kwam na een lange zoektocht uit bij een materiaal dat beter ademt dan polyester, nylon of (merino)wol. Bovendien wordt er – in tegenstelling tot andere ondershirts – voor de binnen- en de buitenkant een andere samenstelling gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het transpiratievocht naar de buitenkant van het shirt wordt gedrukt en je, na even stilgezeten te hebben voor een koffiepauze, het voortaan niet meer koud krijgt omdat jouw shirt aan de binnenkant nat is.
Wat verder opvalt is dat er op het hele shirt geen enkele naad terug te vinden is. Hoewel het in Italië gefabriceerde shirt verschillende structuren kent, is het uit één stuk gemaakt. Bij de productie is er geen naald en draad aan te pas gekomen. Ook dit is gedaan vanuit de gedachte om het comfort en de bewegingsvrijheid te verhogen.
Om te zorgen voor een optimale ventilatie, zit er bovendien onder de oksels en op de rug een ademend gaas. Het shirt heeft lange mouwen en de achterkant is iets langer, om ervoor te zorgen dat ook alles afgedekt is wanneer je voorover over je stuurt hangt.

Conclusie
“De Megmeister Drynamo Base Layer heeft mij positief verrast. Het shirt doet absoluut wat het belooft: een comfortabel shirt waarmee je onder winterse omstandigheden lekker buiten kunt blijven fietsen. Wat mij betreft is het misschien niet het allermooiste shirt, maar dat is bij een baselayer dan ook ondergeschikt.”

Wil je de gehele review van Wielerflits lezen? Klik dan hier!