De ELEMNT Mini is al een tijdje op de markt en er verschijnen steeds meer reviews van verschillende kenners. Deze keer heeft Multisporter een review geschreven over de nummer 3 uit de ELEMNT familie. 

Unboxing
Wat meteen opvalt als de doos van de ELEMNT wordt opengemaakt is dat hij écht mini is, mini mag je dus letterlijk nemen. Wat ook opvalt is dat er geen USB-aansluiting is maar wel een batterijvermelding CR2450. Het opstarten van de Mini is erg gemakkelijk en te vergelijken met het opstarten van de Bolt. Alles gaat via de Wahoo app.

Mobiel of niet
Net als bij de andere ELEMNTs kun je via de Wahoo app alle pagina’s instellen. Een groot verschil ten opzichte van de eerdere ELEMNT versies is het gebrek aan koppelingsmogelijkheden. De Mini is alleen te koppelen aan de Wahoo sensoren. De Mini is te gebruiken mét of zonder mobiel. Met mobiel en Wahoo app maakt de Mini gebruik van het telefoon GPS signaal en zonder mobiel, maar met gebruik van de sensoren, werkt hij volledig autonoom.

     

De Test
De Mini is getest via GPS connectie en vervolgens ook met de Wahoo sensoren. Dit steeds in combinatie met de Bolt als uitgangspunt.

Wahoo Elemnt Bolt = 85,7km
Wahoo Elemnt Mini met GPS via app op GSM = 86,5
verschil <1%
Wahoo Elemnt Bolt = 56,0km
Wahoo Elemnt Mini met Wahoo Speed Sensor = 57,1km
verschil <2%
Dus toch maar de weg op mét mobiel?
Wahoo Live Tracking
Wahoo heeft de laatste tijd veel tijd en energie gestoken in de Live Tracking functie. In de ELEMNT app heb je instellingen die gaan tot het versturen van een automatische mail naar één of meerdere personen met een link erin. Vervolgens krijgen ze in de live track portal krijgen ze dan informatie te zien over de afgelegde kilometers, de tijd, de gemiddelde snelheid en geo info. Deze functie is ook gewoon uit te zetten.
Wil je de conclusie én de gehele review van Multisporter lezen? Klik dan hier!