Shane Miller heeft de Watteam PowerBeat Single G2 Power Meter getest én een review gemaakt in de vorm van een YouTube video. Hier een paar van de belangrijkste punten uit de video. 

Specs
De PowerBeat Single is een left only powermeter. De PowerBeat heeft een nauwkeurigheid van 1,5%, is makkelijk te koppelen en meet cadans en vermogen. Hij weegt 21 gram en is waterproef. Je kunt hem verbinden via Bluetooth Smart of ANT+ en je kunt hem gebruiken met een gebruiksvriendelijke bijbehorende app.

Unboxing
Bij de unboxing haalt Shane ten eerste de powermeter zelf uit de verpakking. Daarnaast zitten er handleidingen, een USB oplaadkabel, de kalibratie set, waterzakken voor de kalibratie en natuurlijk de crank waar de powermeter op komt.

Het installeren en gebruiken
Shane installeert de crank, inclusief powermeter op zijn fiets. Dit gaat erg gemakkelijk en is binnen no-time geïnstalleerd. De eerste twee ritten fietste hij zonder de powermeter gekalibreerd te hebben. Daarna gaat hij met de kalibratie set aan de slag. Allebei de waterzakken worden gevuld met water tot ze 4,5 kilo wegen. De kalibratie zelf gaat gemakkelijk samen met de bijbehorende app en dit duurt ongeveer een half uurtje.
De resultaten zijn nog niet perfect, zegt Shane. Daarom verandert hij het gewicht in de zakken en kalibreert hij alles opnieuw. Gelukkig geeft de powermeter hem nu wel zijn gewenste resultaat.

Samenvatting
Shane is erg onder de indruk van deze budget optie. Verrast en wel zegt hij dat deze budget optie perfect werkt, het had alleen een kleine aanpassing nodig in het kalibreer proces.

Voor de hele uitgebreide review klik hier!