De TICKR hartslagsensoren registreren je hartslag tijdens het sporten en toont deze real-time op je smartphone. Hierdoor weet je zeker dat je traint op het voor je lichaam meest geschikte niveau. Je sluit de hartslagmeters eenvoudig aan via Bluetooth 4.0 of ANT+ op een smartphone, gps-horloge of fietsnavigatie en je bent klaar voor je persoonlijke workout. Er zijn drie verschillende hartslagsensoren: TICKR, TICKR FIT en TICKR X.

Burn&BurstVeel sporters hebben geen idee of hun workout wel aansluit bij hun doel. Met de TICKR-hartslagmeters in combinatie met het Burn & Burst-programma heb je dat inzicht wel. Je hartslag zegt veel over hoe gezond en fit je bent. Houd die dus goed in de gaten om te sporten op het niveau dat het best past bij jou en je doel. De Burn-waarde is de hartslag waarop je lichaam het meest optimaal vet verbrandt. De Burst-waarde is de hartslag waarop je lichaam voornamelijk koolhydraten verbrandt. Met de Wahoo Fitness-app meet je jouw Burn- en Burst-waarden snel zelf. Het uiteindelijke doel is aan de sporter: afvallen of prestaties verbeteren. Nooit eerder ging je zo eenvoudig en doelgericht te werk.

 


TICKR FIT – Comfort and Convenience

De TICKR FIT biedt de nieuwste optische hartslagtechnologie en dé connectiviteit waar Wahoo om bekend staat. Deze hartslagarmband biedt ultieme nauwkeurigheid, comfort en betrouwbaarheid. De TICKR FIT gebruikt de nieuwste technologie die om je tot 30 uur nauwkeurige hartslag- en calorieverbrandingsgegevens te bieden.

De TICKR FIT is gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor hij perfect en comfortabel om je arm heen past en tegelijkertijd veiligheid biedt tijdens intense activiteiten. De TICKR FIT heeft een ingebouwde batterij die weer op te laden is met een magnetische laadkabel, je kunt er wel meer dan 30 uur mee sporten voordat je weer moet opladen. Ook is de hartslagarmband waterbestendig, dit betekent dat hij dus te gebruiken is in de douche en bij regenachtige omstandigheden.

Dankzij de ondersteuning voor ANT+ en Bluetooth kun je er een groot aantal apps, smartphones, fietscomputers en sporthorloges mee koppelen. Je kunt hem bijvoorbeeld koppelen met de Apple Watch en hartslagdata versturen naar Apple’s Workout-app of natuurlijk naar Wahoo’s eigen 7 Minute Workout-app.

    


TICKR X – Simplicity and Connectivity

De TICKR X is het antwoord als het gaat om het ultieme draagbare device voor atleten. De TICKR X registreert heel nauwkeurig je bewegingen, workout intensiteitgegevens en verbrande calorieën. De technologie van de TICKR X is gebaseerd op drie pijlers, namelijk bewegingsanalyse, ingebouwd geheugen en hartslagtraining.

TICKR X iPhone

De TICKR X bevat een 3-assige versnellingsmeter die diverse bewegingen meet tijdens het hardlopen of tijdens het rijden op een indoor fiets. Aan de hand van de bewegingen biedt hij inzicht in de hardlooptechniek (net als bij de TICKR Run) – de pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang de voet contact maakt met de grond) en de verticale oscillatie (hoe hoog de voet komt tijdens het hardlopen). Ook hier krijg je een Wahoo Running Smoothness™-score.

TICKR X1     TICKR X Workout

Naast bewegingen tijdens het hardlopen kan de TICKR X de trapfrequentie meten tijdens indoor fietsen zoals op de KICKR of op een spinningsfiets. Met elke pedaalslag zwaait je lichaam van links naar rechts en andersom. De versnellingsmeter detecteert deze beweging en bepaalt de cadans. Let wel: dit alleen geldt voor indoor fietsen. Outdoor fietsen bevat namelijk teveel belemmeringen zoals hobbels in de weg.

De TICKR X bevat een flashgeheugen dat tot 16 uur van workoutgegevens kan onthouden. Het is voor het eerst dat data wordt onthouden zonder dat je de smartphone mee hoeft te nemen. Hartslag, verbrande calorieën en trainingsduur worden allemaal gesynchroniseerd met de Wahoo App op de smartphone op een later tijdstip. Zo kan de gebruiker de smartphone thuis laten.

Swim-1

De TICKR X kun je nu bij veel meer sporten gebruiken wat voorheen niet mogelijk was, denk aan zwemmen of voetbal. Momenteel is het nog niet mogelijk complexe bewegingen te analyseren. Voor deze gegevens moet de smartphone wel worden meegenomen.


De apps die je met de TICKR’s kunt gebruiken, zijn geschikt voor zowel iOS als Android devices. Wil je weten welke apps je kunt gebruiken met de hartslagmeters? Kijk dan hier.
De adviesverkoopprijzen van de hartslagsensoren zijn als volgt:

  • TICKR: € 49,99
  • TICKR FIT: € 79,99
  • TICKR X: € 79,99