De TICKR hartslagsensoren registreren je hartslag als je aan het sporten bent en toont deze real-time op je smartphone. Hierdoor weet je zeker dat je traint op het voor je lichaam meest geschikte niveau. Je sluit de hartslagmeters eenvoudig aan via Bluetooth 4.0 of ANT+ op een smartphone, gps-horloge of fietsnavigatie en je bent klaar voor je persoonlijke workout. Er zijn drie verschillende hartslagsensoren: TICKR, TICKR Run en TICKR X.

Veel sporters hebben geen idee of hun workout wel aansluit bij hun doel. Met de TICKR-hartslagmeters in combinatie met het Burn & Burst-programma heb je dat inzicht wel. Je hartslag zegt veel over hoe gezond en fit je bent. Houd die dus goed in de gaten om te sporten op het niveau dat het best past bij jou en je doel. De Burn-waarde is de hartslag waarop je lichaam het meest optimaal vet verbrandt. De Burst-waarde is de hartslag waarop je lichaam voornamelijk koolhydraten verbrandt. Met de Wahoo Fitness-app meet je jouw Burn- en Burst-waarden snel zelf. Het uiteindelijke doel is aan de sporter: afvallen of prestaties verbeteren. Nooit eerder ging je zo eenvoudig en doelgericht te werk.

Burn&Burst     Tickr_Lifestyle-7_small

TICKR Run
Een toevoegde waarde aan de TICKR Run, speciaal voor hardlopers, is de ingebouwde versnellingsmeter. Deze meter registreert op welke manier en hoe efficiënt er wordt gelopen. Aan de hand van de bewegingen biedt hij inzicht in de hardlooptechniek – de pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang de voet contact maakt met de grond) en de verticale oscillatie (hoe hoog de voet komt tijdens het hardlopen). Op basis van de gegevens uit de ingebouwde versnellingsmeter kent de TICKR Run een Wahoo Running Smoothness™-score toe die aangeeft hoe goed er wordt gelopen. Deze score wordt gemeten op een schaal van 50 tot 150. Hoe hoger het getal, hoe beter je vorm.

Deze methode is speciaal ontwikkeld door Wahoo Fitness, gericht op het voorkomen van blessures en het maximaal haalbare uit een looptraining halen. Daarnaast beschikt de TICKR Run over een loopbandmodus die de snelheid en afgelegde afstand meet terwijl er op een loopband wordt getraind. Beide hartslagmeters werken perfect samen met meer dan vijftig bekende sport-apps, zoals Wahoo Fitness, Runkeeper, Strava, MapMyFitness en Cyclemeter/Runmeter.

TICKR X
De TICKR X is het antwoord als het gaat om het ultieme draagbare device voor atleten. De TICKR X registreert heel nauwkeurig je bewegingen, workout intensiteitgegevens en verbrande calorieën. De technologie van de TICKR X is gebaseerd op drie pijlers, namelijk bewegingsanalyse, ingebouwd geheugen en hartslagtraining.

TICKR X iPhone         TICKR X

De TICKR X bevat een 3-assige versnellingsmeter die diverse bewegingen meet tijdens het hardlopen of tijdens het rijden op een indoor fiets. Aan de hand van de bewegingen biedt hij inzicht in de hardlooptechniek (net als bij de TICKR Run) – de pasfrequentie (totaal aantal stappen per minuut), de grondcontacttijd (hoe lang de voet contact maakt met de grond) en de verticale oscillatie (hoe hoog de voet komt tijdens het hardlopen). Ook hier krijg je een Wahoo Running Smoothness™-score.

TICKR X1     TICKR X Workout

Naast bewegingen tijdens het hardlopen kan de TICKR X de trapfrequentie meten tijdens indoor fietsen zoals op de KICKR of op een spinningsfiets. Met elke pedaalslag zwaait je lichaam van links naar rechts en andersom. De versnellingsmeter detecteert deze beweging en bepaalt de cadans. Let wel: dit alleen geldt voor indoor fietsen. Outdoor fietsen bevat namelijk teveel belemmeringen zoals hobbels in de weg.

De TICKR X bevat een flashgeheugen dat tot 16 uur van workoutgegevens kan onthouden. Het is voor het eerst dat data wordt onthouden zonder dat je de smartphone mee hoeft te nemen. Hartslag, verbrande calorieën en trainingsduur worden allemaal gesynchroniseerd met de Wahoo App op de smartphone op een later tijdstip. Zo kan de gebruiker de smartphone thuis laten.

Swim-1

De TICKR X kun je nu bij veel meer sporten gebruiken wat voorheen niet mogelijk was, denk aan zwemmen of voetbal. Momenteel is het nog niet mogelijk complexe bewegingen te analyseren. Voor deze gegevens moet de smartphone wel worden meegenomen.

De apps die je met de TICKR’s kunt gebruiken, zijn geschikt voor zowel iOS als Android devices. Wil je weten welke apps je kunt gebruiken met de hartslagmeters? Kijk dan hier. De adviesverkoopprijzen van de hartslagsensoren zijn als volgt:

  • TICKR: € 59,99
  • TICKR Run: € 79,99
  • TICKR X: € 99,99