KICKR Team SkyWanneer je op vermogen traint, kun je je prestaties verhogen. De KICKR en KICKR SNAP zijn ideale power trainers om je vermogen op te schroeven. Want als je een hoog vermogen hebt, is de kans groter dat je een wedstrijd wint. Op hartslag trainen kan uiteraard ook, maar met een hoge hartslag win je geen wedstrijden. Je zult beiden moeten trainen om te kijken of je beter wordt. Hoe je dat moet doen, lees je hieronder.

Allereerst zul je moeten beginnen met het vaststellen van je functional threshold power (ftp). Dit is het maximale wattage dat je gemiddeld in een uur kunt trappen. De trainingszones worden op basis van je ftp bepaald, dus het is van belang dat je de ftp weet. Hoe bereken je je ftp? Geef 20 minuten alles wat je hebt op je fiets en vermenigvuldig het gemiddelde wattage met 0,95. Met deze ftp-waarde kun je op zoek naar een training op vermogen.

Wanneer je een training hebt gekozen, kun je na meerdere keren trainen kijken of je vooruitgang hebt geboekt. Dit kun je doen door je training te herhalen. Blijft je hartslag gelijk, maar stijgt je vermogen? Dan zijn je prestaties verbetert. Dit geldt natuurlijk ook andersom: wanneer je vermogen constant blijft, maar je hartslag daalt, dan zit je op de goede weg. Je hoeft namelijk minder hard te fietsen om dezelfde inspanning te leveren.

Waarom is een KICKR (SNAP) de ideale power trainer om je vermogen te trainen? Ten eerste biedt indoor trainen meerdere voordelen ten opzichte van outdoor fietsen. Je hebt bijvoorbeeld geen stoplichten of overstekend verkeerd en geen last van wind. Zo kun je heel gericht op je vermogen trainen. Ten tweede is de vermogensmeter bij de KICKR ingebouwd, waardoor je die niet apart hoeft aan te schaffen. Ten derde meet de KICKR het vermogen anders dan andere indoortrainers. Zo is de vermogensmeter van de KICKR op 2 procent nauwkeurig. Dit is een van de redenen waarom Team Sky voor de KICKR heeft gekozen.

Een programma als TrainerRoad is ideaal om op vermogen te trainen, omdat er diverse trainingsprogramma’s beschikbaar worden gesteld. Wil je meer informatie over de KICKR, de officiële power trainer van Team Sky? Klik dan hier.

KICKR team Sky

Bron: Grinta