“Een veelbelovende fietscomputer. Dat is de Wahoo Elemnt Bolt zeer zeker. Ik volgde het bedrijf al sinds de Wahoo RFLKT en de ‘gewone’ Elemnt. Maar het is nu dat ik overstag ben gegaan. Er ligt immers een compacte, aerodynamische variant op me te wachten in een compact doosje. Klaar om ontdekt te worden.” 

Unboxing
De Wahoo Elemnt Bolt zit mooi verpakt in een magnetisch doosje. Fijn om te openen, snel en efficiënt.

Simpel
Het instructieboekje telt letterlijk twee bladzijden. Het is echt heel eenvoudig om de Wahoo Elemnt Bolt te installeren. Je scant de QR code en hij is verbonden met je telefoon.

Telefoon als copiloot
Een totaal andere manier van werken dan andere gps-units is de rol van de telefoon. De telefoon verricht eigenlijk het denkwerk en speelt alle infro draadloos door naar de Bolt. Een geniale zet.

Instellen
Als de telefoon en de Elemnt Bolt gekoppeld zijn is het daarna heel makkelijk om je data-schermen aan te passen en verbinding te maken met al je nodige sensoren. Die worden direct herkend en verbonden. Dit kan zowel met sensoren die Bluetooth als ANT+ ondersteunen. Echt een plezier om met deze app te werken!

Geen touch
Het scherm heeft geen touchscreen. Er zijn fysieke knoppen om mee in te zoomen en door het scherm mee te schuiven.Het is geen gemis, wie heeft nou een onbehoorlijk werkend touchscreen nodig dat je toch alleen maar frustreert.

Aerodynamisch
Wahoo legt zelf de nadruk op het aerodynamische aspect. Hierbij werkten ze samen met een expert die zowel voor Team Sky als voor Bradley Wiggins heeft gewerkt. Ze behalen wel 1,5 wattage winst tegenover de Garmin Edge 520.

Navigatie
Het makkelijke aan de Elemnt Bolt is dat je Strava routes naadloos integreren. Je maakt routes aan op Strava en automatisch verschijnen deze op je toestel. Het navigeren kan gewoon vanaf een kaartje en ook de bovenliggende leds leiden de weg (mocht je toevallig op een ander scherm terecht zijn gekomen).

Strava live segments
Wanneer je op je pad favoriete segmenten treft (favoriete segmenten moet je een sterretje meegeven op Strava) dan krijg je een specifiek scherm waarop je de tijd kan aflezen die je voor of achterzit op de recordtijd. Heel motiverend. 200meter voor een segment wordt het segment aangekondigd.

Wil je de conclusie van de review lezen? Klik dan hier!