Albert Zeeman van gadgetgear.nl heeft een review geschreven over de Wahoo ELEMNT MINI. Hier een korte samenvatting van zijn bevindingen!

De ELEMNT serie van Wahoo kent nu drie verschillende actuele versies. De ELEMNT, ELEMNT BOLT en de ELEMNT MINI. Dit zijn echter wel drie verschillende fietscomputers voor totaal verschillende doelgroepen. Als beginnende wielersporter kun je bijvoorbeeld beter een ELEMNT MINI aanschaffen. Dit is namelijk echt een goede start. Op papier heeft de mini eigenlijk alles wat je zoekt, hij meet allereerst snelheid, tijd en afstand. Daar is dan ook geen koppeling met de telefoon voor nodig. De meegeleverde snelheidssensor levert de data als er geen gps data van de telefoon beschikbaar is, handig dus als je die vergeten bent.

Verbinding
De échte kracht van de ELEMNT MINI komt pas naar voren als je hem verbindt met een iOS of Android smartphone. Iedere smartphone heeft tegenwoordig GPS en de Wahoo app gebruikt deze data om dit met de data van de MINI te combineren, zo verzamelt de Wahoo app dus al je data. Tijdens je rit fungeert de MINI als display van deze gegevens.

 

Navigatie
Omdat de MINI alle data uit je smartphone gebruikt, heb je na je rit een mooi overzicht van waar je precies gereden hebt. Dit is inclusief snelheid, versnelling, helling, cadans en hartslag. Het enige wat de MINI mist is navigatie, er zit namelijk geen kaart noch GPS in de MINI. Deze informatie wordt dus uit je smartphone gehaald. Handig voor de analyse na je rit, maar helaas niet voor tijdens je rit. Hierdoor is de accuduur echter wel voortreffelijk!

Nut
De ELEMNT MINI is lekker klein en gemakkelijk in gebruik. Het display is perfect afleesbaar en goed in te delen qua informatie. Heb je geen navigatie nodig tijdens je rit? Dan is de ELEMNT MINI perfect voor jou. Echter zodra je echt routes nodig hebt, mist de MINI wel wat. Voor de rest is het een voortreffelijke fietscomputer die nog financieel ruimte overlaat voor andere leuke fietsspulletjes.

Wil je de gehele review én conclusie lezen? Klik dan hier!