DC Rainmaker heeft een aantal fietstrainers op een rij gezet en een overzicht gemaakt van de meest ideale fietstrainers voor in de winter. Wahoo KICKR was daar een van.

De man die zich DC Rainmaker noemt houdt van zwemmen, hardlopen en fietsen en schrijft op zijn blog over de avonturen die hij meemaakt. Daarnaast test hij regelmatig producten en schrijft hij aanbevelingen. Speciaal voor aankomend seizoen heeft hij opnieuw een aantal indoor fietstrainers uitgeprobeerd en zijn oordeel gegeven. Zo schreef hij het volgende over de KICKR:

2014-07-23 09.27.55 am“Het moet niet als een verrassing komen voor iemand. De Wahoo KICKR bereikt ieder jaar mijn top aanbevolen fietstrainers en het blijft mijn voornaamste aanbeveling als een high-end trainer. De enige grootste reden waarom ik deze trainer aanbeveel, is dat je de KICKR zowel met ANT+ als Bluetooth Smart apparaten kunt koppelen. Dit betekent dat je met alles kunt communiceren, van Windows PC’s tot je Garmin Edge (ANT+), iPad en Android Devices (Bluetooth Smart).

Sinds zijn aankomst op het toneel hebben we een aantal apps gezien die deze fietstrainer ondersteunen. Maar in 2014 zagen we dit aantal enorm stijgen met hardcore traininggebaseerde apps (TrainerRoad, Perfpro, Peripedal) en entertainment/afleidingsgerichte apps (Kinomap, Wattzap, Zwift, Veloreality etc.). We hebben zelfs concurrenten gezien die binnen hun eigen software de trainer ondersteunen – dit is gedaan door Cycleops (met VirtualTraining) en door BKOOL. Dit jaar zagen we ook dat Wahoo Android introduceerde in hun eigen app, welke de laatst overgebleven kloof overbrugde voor de niet iOS-gebruikers.”

Lees hier de hele blog over alle fietstrainers die DC Rainmaker heeft getest. Wil je meer informatie over de KICKR? Klik dan hier.