Door de huidige omstandigheden zijn alle wedstrijden afgelast en worden veel atleten gedwongen om individueel en binnen te sporten. Daarom heeft Wahoo besloten om alle mountainbikers wereldwijd te helpen in contact te komen met de grootste professionals van de sport met de Wahoo Shred Sessions Series! 

De Wahoo Shred Sessions zullen beginnen op 6 mei aanstaande en zullen iedere woensdag en zaterdag in mei plaatsvinden. De sessies worden drie keer per dag aangeboden om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mountainbikers in verschillende tijdzones kunnen meedoen. Iedere rit zal er een andere professional de sessie leiden en ervoor zorgen dat er op een tempo gereden wordt waarbij onderling gepraat kan worden over de uitdagingen waar de mountainbike-gemeenschap momenteel voor staat!

“Met trails die gesloten zijn, of routes die té druk zijn om nu veilig te kunnen berijden, wilden we mountainbikers de kans geven om toch samen te rijden en te socializen in een veilige omgeving” – Colin Eustace, Global Marketing Wahoo.

De maand zal worden afgesloten met een ‘MTB Royal Rumble’ waar alle mountainbikers de kans krijgen om tegen elkaar te racen, gewoon voor de lol. De sessies worden onder andere geleid door Troy Brosnan, Brook McDonald, Noga Korem, Sam Hill, Anita en Caro Gehrig en nog meer dan vijftig andere profs! Er zullen in totaal 24 ritten plaatsvinden verdeeld over vier weken die alle tijdzones dekken.

Meer informatie over de ritten, tijden en instructies voor het aanmelden vind je hier!