2-voudig Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert rijdt nu ook een wegprogramma met zijn ploeg Sniper Cycling. Sniper Cycling is een nieuwe ploeg met een combinatie van weg- en cyclocross renners. Eind mei vond de Belgium Tour plaats en hier sprak Wahoo Fitness, sponsor van Sniper Cycling, met het team.

Wat zijn je favoriete features op de Wahoo ELEMNT?
“Het gemak van het apparaat is iets dat me al van het begin af aan verbaasde. Het is heel makkelijk om je data naar je smartphone te synchroniseren, ik hoef er niet eens bij na te denken, het apparaat doet het gewoon voor mij en hiernaast synchroniseert de ELEMNT ook nog routes van je smartphone. Dit is tijdens het reizen heel handig. Iets wat ik ook heel fijn vind is de bijbehorende app, deze laat namelijk al je statistieken zien op een duidelijke manier.
Ook de mogelijkheid om je fietscomputer geheel in te richten naar jouw wensen is heel handig, vooral als je de ELEMNT zo vaak gebruikt als wij doen.”

Welke pagina’s gebruik je het meest, en welke gegevens zijn het meest essentieel voor jou?
“Er zit dan een verschil tussen een wedstrijd en een training. Tijdens het wedstrijd rijden op de weg gebruik ik meestal maar één pagina die vermogen, cadans, hartslag, afstand, snelheid en tijd laat zien. Wanneer ik in het veld rij is de ELEMNT er meestal om mijn gegevens de registreren, zodat ik ze later kan bekijken, dit komt omdat tijdens veldrijden je “een blok” rijdt dus dan zijn de gegevens niet zo belangrijk op dat moment. Tijdens de training gebruik ik meestal pagina’s die ik zelf heb gemaakt, en dan switch ik tussen die verschillende pagina’s.”

Van welk element geniet je het meest op de ELEMNT? 
Iets dat de Wahoo heeft, wat ik nog nooit eerder heb gezien op een fietscomputer, is dat het je “piek wattage” laat zien, dit is iets wat me enorm motiveert als ik specifieke intervallen doe!

Meer weten over de ELEMNT of ELEMNT BOLT? Klik hier voor meer informatie.