De zoektocht naar de nieuwe Rotterdamse Prof voor Delta Cycling gaat binnenkort van start. Vanaf de tweede week van mei kunnen alle Rotterdammers die dromen van een profpeleton bij de Delta Cycling Campus gaan laten zien wat ze waard zijn.

“We zien de jonge Rotterdamse wedstrijdrenners excelleren in het voorjaar,” verteld Frank Kwanten. “Er is veel talent in Rotterdam. Maar er zijn waarschijnlijk ook nog Rotterdamse talenten in de dop die nog niet bij een club zijn aangesloten. Die jongens kunnen zich ook bij ons melden om te laten zien hoe sterk ze zijn. Misschien komt er wel een heel verrassende naam naar voren.”

De eerste testen zijn inmiddels afgenomen!

Het protocol voor de test bestaat uit een uur fietsen, de renners worden dan getest op zowel klimmen, sprinten als het explosieve heuvelwerk. “Het is leuk dat we de renners geen route meegeven voor de test op de Wahoo, maar alleen in Zwift aangeven waar de segmenten zitten waarop ze gemeten en getest worden.” Legt teammanager Jim van den Berg uit.
Na het afleggen van de segmenten komt er een bepaalde meetwaarde uit en aan die uitkomsten worden bepaalde wegingen gehangen, zo blijft er één score over.
Er is ook een kans voor de renners om zichzelf even voor te stellen, dit door middel van een pitch van maximaal twee minuten.
Aan het einde van de gehele testcyclus kiest Delta Cycling Rotterdam vijf renners uit die mee mogen op trainingsstage met de ploeg. De renner die daar het beste uit de verf komt verdient een stagecontract bij Delta Cycling Rotterdam.

Wil je het gehele artikel lezen over de zoektocht naar de nieuwe Rotterdamse prof, of je aanmelden? Klik dan hier!